cuprija, bratislav alitovic

U subotu, oko 16 časova, u Ćupriji je ispred svoje porodične kuće ubijen Bratislav Alitović (36). Na njega je ispaljeno nekoliko hitaca, dok je sedeo u svojim kolima, vrativši se iz prodavnice.

Prema pričanjima očevidaca, vozilo u kome su se nalazila dvojica napadača, prišlo je njegovom vozilu otpozadi, napadači su izašli i ispalili pet ili šest hitaca iz vatrenog oružja, teško ga ranivši u predelu grudi i stomaka. Izdahnuo je u bolnici, sat kasnije.

Otac nesrećnog Bratislava, Milivoje Alitović, u trenutku ubistva bio je na drugom spratu njihove porodične kuće.

cuprija, otac milivoje alitovic

Začuo sam nekoliko prasaka, zatim vrisak moje snaje Bojane. Istrčali smo napolje, izvukli ga, sveg okrvavljenog, iz auta, i položili ga na asfalt. Kada smo ga umili, davao je znake života. U neposrednoj blizini igralo se moje troje unučića sa još druge dece. Sada sam ostao bez jedinog sina, a moja unučad bez oca – priča potreseni otac, dodajući da je njegov sin bio miran, porodičan čovek, koji nije pravio nikakve incidente. Još u vojsci zadobio je povredu, zbog koje nije mogao da radi, pa je svakog meseca primao biološku terapiju u Beogradu. Deca dobijaju dečje dodatke, jer nijedno od roditelja nije bilo zaposleno.

Ovo je, inače, treće ubistvo ili pokušaj ubistva u Ćupriji, u poslednja četiri meseca. Sve tri žrtve su – Romi. U maju je, u okršaju dve grupe Roma, ubijen Kristijan Jovanović (20), koji je, kako se šuškalo, stradao potpuno nedužan, braneći oca koji je bio dužnik zelenašima. Mesec dana kasnije, iz automobila u pokretu pucano je na Dragana Ramića, koji je napad preživeo.

Romi su u gradu na Ravanici u izuzetno teškom socijalnom položaju, pa su često prinuđeni da pribegavaju najtežem, i najriskantnijem, izlazu – pozajmljivanju novca od lihvara. Zastrašeni, nerado komentarišu učestale strahote. Jedan poznanik Bratislava Alitovića koga smo zatekli u blizini, moleći da ostane anoniman, pomenuo je da je Bratislav poslednjih dana bio u strahu i nerado napuštao kuću, jer je trebalo da svedoči na suđenju.

 

Izvor/Foto: Večernje novosti