Vesna Radusinović, književnica koja je već godinama u braku sa Milomirom Marićem, nedavno se vratila na literarnu scenu Srbije novim romanom, a u poslednjem intervjuu je otkrila šta se sve krilo iza ove duge pauze.

“Nisam od onih koleginica koje svaku novu knjigu neke koleginice doživljavaju kao ličnu tragediju ili lični dan žalosti. Čak sam se na duže vreme bila sklonila da se sve što bolje iskažu. Pošto su se toliko proslavile i postale tako nezaboravne, mogla sam komotno i ranije da se vratim, kao da se ništa u međuvremenu nije ni dogodilo”, bila je oštra Vesna u intervjuu za Alo.

“Pokušali su da me zabrane, iako su lepo mogli da me zamole da se sklonim. No, ispade da je to za mene najbolja reklama, te da su radile u moju korist čak i kada su pod okriljem noći panično skidali moje knjige iz izloga i vraćali ih u magacin”, nastavila je priču Radusinovićeva.

“Pošto im ni to nije bilo dovoljno, očekujem da uskoro krenu po kućama i počnu da popisuju i otimaju moje knjige”, završila je ipak u duhovitom tonu spisateljica.

svetprintscreen