slika1

Juče u 12.20 časova u motelu „Deligrad”, koji je u okviru Ministarstva pravde Srbije i Uprave za sprovođenje zavodskih sankcija u sastavu Kazneno-popravnog zavoda Niš, dogodio se zločin. Zatvorenik Ivan Milutinović (35), iz Niša, usmrtio je suprugu Bojanu Milovanović (28). Ubistvo se dogodilo u „ljubavnoj sobi” u vreme redovne i, kako nam je rečeno „slobodne posete” na koju je Milovanović imao zakonsko pravo.

Uviđaj na mestu ubistva izvršili su pripadnici policije PU Niš, niškog Višeg tužilaštva i istražni sudija Višeg suda u Nišu.

Zatvorenik Milovanović prekoračio je vreme predviđeno za posetu i boravak u „ljubavnoj sobi”, gde je trebalo da bude od deset do 12 časova, zbog čega su po isteku vremena intervenisali zatvorski stražari. Zatekli su Ivana kako stoji iznad nepomične supruge i odmah pozvali hitnu pomoć. Po dolasku lekarska ekipa je pokušala reanimaciju nesrećne žene, ali nisu uspeli da je povrate u život.

Prema prvim nalazima Ivan Milovanović je rukama zadavio suprugu, sa kojom ima osmogodišnju kćerkicu. On je odmah izolovan i sproveden u Pritvorsku jedinicu KPZ Niš, a motivi ubistva se još utvrđuju.

Milovanović je bio na izdržavanju zatvorske kazne od tri godine i 10 meseci, na koju je bio osuđen zbog izvršenog krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i prodaje droge. U KPZ Niš je od prošle godine i ovo mu je, na osnovu evidencije u ustanovi, bila peta „slobodna” poseta supruge u zatvoru. Bojana Milovanović bila je u poseti suprugu na osnovu posebnih prava osuđenih osoba, i to prava na prijem posete u prostoriji bez nadzora. U motelu „Deligrad” je posle stupanja na snagu odredbe o posebnim pravima osuđenika napravljena „ljubavna soba” u kojoj su osuđenici primali posete svojih supruga i gde su izvesno vreme provodili sami.

Ivan Milovanović je povratnik na izdržavanju zatvorskih kazni i višestruki izvršilac krivičnih dela. Prvi put osuđen je sa samo 16 godina, i do sada je bio osuđivan za razna krivična dela. Sadašnja zatvorska kazna od tri godine i 10 meseci je četvrta po redu koju izdržava u niškom zatvoru.

 

Izvor: Politika
Foto: Politika