devojcica-d-r-renato-grbic-pancevacki-most-skocila-1409700290-561527

Maloletnu D. R. spasao beogradski alas Renato Grbić. Devojčica skočila posle svađe sa dečkom koji je bio sa njom.

Devojčica D. R. pokušala je juče oko 15 sati da izvrši samoubistvo skočivši sa Pančevačkog mosta u Dunav, i to samo četiri dana pre svog šesnaestog rođendana! Srećom, spasao ju je beogradski alas Renato Grbić.

“Drugar sa šljunkare video je devojku koja je na mostu bila s nekim dečkom. Grlili su se i ljubili, ali i gurali, pa mu se učinilo da će nešto poći po zlu. Tako je i bilo, pošto je devojčica skočila u reku. Moj konobar i ja odmah smo otišli do čamca. Brzo smo došli do nje. Plivala je, bila je prisebna, pa se uhvatila za čamac, a ja sam je uhvatio za nogu i ruku i polako ubacio u plovilo”, priča za Kurir legendarni Grbić, kome je ovo 26. ljudski život koji je spasao otkad je pre oko 13 godina iz reke izvukao muškarca.
Grbić dodaje da je nesrećna devojčica sve vreme u ruci čvrsto držala telefon.

“Počela je da plače i da govori da hoće da se ubije. Pitao sam je zbog čega je to uradila i rekao joj da je mlada i da je život pred njom, a ona je odgovorila da joj je otac poginuo pre 12 godina. Dovezli smo je do mog restorana, koji je blizu mosta, gde je već bio jedan policajac u civilu. Došla je i moja žena Goca da smiri devojčicu i porazgovara s njom. Skuvali smo joj čaj i ogrnuli je peškirom”, priča ovaj poznati alas.
U međuvremenu su došli i rečna policija i Hitna pomoć, koja je obavila razgovor s devojčicom, posle čega joj je stavljena longeta oko vrata i prebačena je u Urgentni centar.

Spasavao i ubice
NAJVIŠE PAMTI LJILJANU MITIĆ

Prema Grbićevim rečima, do kraja života će pamtiti spasavanje Ljiljane Mitić, koja je 2010. ispred restorana „Madera“ hicima iz pištolja ubila bivšeg supruga Ljubomira Dapčevića i njegovu ćerku iz drugog braka Milicu.
“Pitali su me tada kako sam mogao da spasem ženu koja je ubila dvoje, međutim, ja s tim nisam imao problem. Ljudski je spasti nekoga, a neka drugi koji su zaduženi za to sude za ono što je taj neko počinio. Ljilja je preminula nedugo posle toga u bolnici”, priseća se Grbić.

Izvor: Kurir
Foto: Kurir/Marina Lopičić