Sanela i Mihajlo Šaulić identifikovali su oko 15 časova telo oca Šabana Šaulića, potvrđeno je Telegrafu od bliskog prijatelja porodice Šaulić.

“Istina je. Videli su ga, identifikovali… Njih dvoje oprostili su se od njega u ime cele porodice. Više ga niko neće videti”, rečeno je.

Porodica je rezervisala tri termina za poslednji ispraćaj Šabana Šaulića – petak, subotu i ponedeljak. Međutim, izvesno je da će sahrana, kao i komemoracija, biti u ponedeljak.

Šaban će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana, odobrilo je u utorak 19. februara Gradsko veće.

Šaban Šaulić poginuo je usled saobraćajne nesreće koja se dogodila u Nemačkoj, oko 6:50 časova ujutru, 17. februara.

Pijani Nemac koji je 17. februara oko 6:45 časova ujutru izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao pevač Šaban Šaulić, jurio je 180 na sat. Bahati vozač autom je upravljao bez dozvole, a njegova silovita vožnja potpuno je uništila “seat” u kom se nalazio pevač.

Šabanov muzičar i vozač Mirsad Kerić preminuo je u bolnici dan nakon nesreće.

Boban Stojadinović koji je sedeo na zadnjem sedištu tom prilikom je zadobio lakše telesne povrede.

Od siline udarca, “seat” je izbačen sa kolovoza i okrenut u suprotan smer od onog u kom se kretao. Prtljažnik je potpuno uguran na zadnje sedište automobila, a stakla na prozorima su potpuno razlupana, zbog čega je srče bilo svuda po putu.

Nemac koji je izazvao udes nakon kojeg su preminuli Šaban Šaulić i Mirsad Kerić uhapšen je. Krivično se goni po službenoj dužnosti i odgovaraće za dvostruko ubistvo.

svetsvet