Doktor medicine, specijalizant psihijatrije i edukant psihoterapije doktor Vladimir Đurić na svom Fejsbuk profilu objavio je status koji je podigao veliku prašinu. “Lako je ružnoj ženi da bude poštena” citirao je psiholog  Vladimir Đurić jednu javnu ličnost, nazvavši je “najvećom ku*vom Srbije”.

Međutim u daljem tekstu, ova opaska se ispostavila kao ironična, jer tip “ku*ve” koji Đurić ovde predstavlja zapravo je tip žene koja je, po njemu, vredna hvale.

Ova Đurićeva objava oduševila je pevačicu Natašu Bekvalac, koja se po svemu sudeći pronašla u nekim delovima ovog teksta te ga  je objavila i na svom Instagram profilu.

“Lako je ružnoj ženi da bude poštena…” Reče najveća “ku*va” Srbije…- započeo je on, pa nastavio:

– I žena koja je više uradila po pitanju emancipacije i prava žena u Srbiji nego sve sede glave koje se bave tom temom zajedno, poslednjih 50 godina, uključujući naravno i mene koji o tome stalno pričam, gde god se našao, od univerziteta, do poslednje kafane… Žena koja se stalno zaljubljuje i venčava kada joj je lepo, žena koja se stalno rastaje i razvodi, kada joj više nije lepo, žena koja je posvećena majka svojoj ćerki, žena koja provodi određeni period godine na ostrvu iz snova, zbog sebe, žena koja odlično radi svoj posao i sama sebi zarađuje ozbiljan novac koji joj omogućava slobodu i poziciju da bira “da ništa više ne mora”, žena koja se zauzima za svoju porodicu, žena koja se menja, razvija i napreduje, žena koja već godinama uspeva da bude prelepa i koja to zna dostojanstveno nositi, negovati i čuvati, žena koja se ne obazire na to šta će reći brkate, malograđanske, gojazne, frustrirane vršnjakinje sa ustima prepunim lažnog morala, ljubomore i zavisti… Žena koja živi onako kako ona želi, žena koja je izabrala da ne bude ogorčena, da ne bude mučenica, žena koja je odabrala da bude jaka… – poručio je on.

– Živela ona! I neka joj sve ide od ruke! Neka nastavi da obasjava svojim blistavim osmehom put svim ostalim ženama na brdovitom Balkanu kao neki svetionik u nevreme… Jer ovo i jesu teška vremena… Pogotovo za žene… Jer… – napisao je Vladimir na društvenim mrežama, a onda je Nataša celu objavu postavila na svom Instagram profilu.

SvetRajko Ristić