1388769-04ivana1

21:20

Ivana Podraščić (14), devojčica iz Batajnice koja je otišla od kuće pre tri nedelje, živa je, ali odbija da se vrati u svoj dom. Ivana je konstantno pod uticajem opijata – marihuane i hašiša, i najverovatnije se krije kod novog dečka. Prema nezvaničnim saznanjima, policajci su saslušali više od 10 drugara u potrazi za njom i ostali su zatečeni kada su njih šestorica priznali da su s njom imali odnose.

“Svi koji su saslušani rekli su da Ivana konzumira marihuanu i alkohol. Takođe su otkrili gde se Ivana kretala u poslednjih dvadestak dana otkad je nestala. Dok su jedni pričali kako su je upoznali kod Vukovog spomenika, drugi kažu da su se viđali na Kalemegdanu. Među saslušanim momcima ima i dece iz popravnog doma, ali su oni u potpunosti sarađivali u istrazi i iskreno pričali o njihovom odnosu”, kaže izvor i dodaje da policija polako sužava krug oko Ivane i da je pitanje dana kada će je pronaći.

“Ivana je imala problema i u porodici. Majka joj je bolesna, a otac je nadničar koji popije sve što zaradi. Devojčica je bukvalno bila prepuštena sama sebi. Žive u velikoj nemaštini i njihova deca se samostalno staraju o sebi”, kaže izvor.

Ivanin otac Drago Podraščić juče je, međutim, bio ubeđen da će mu se ćerka sama vratiti.

“Verujem da je s Ivanom sve u redu, a malo sam ogorčen na medije jer pišu da je ona i ranije odlazila od kuće. Svaki put kad se ne bi vratila na vreme, javljala bi mi se. Sad nije pa sam zabrinut. Verujem da će se pojaviti. Za njom traga i policija, naći će je oni”, poručio je juče Drago, koji je dodao da se on i njegova žena trude da deci pruže maksimum. Međutim, on nije želeo da komentariše naša saznanja da je Ivana godinama bila pod nadzorom Gradskog centra za socijalni rad.

Izvor: Alo

11:45

Ivana Podraščić (14) još se nije javila roditeljima niti vratila kući, a policija je saslušala deset njenih prijatelja. Ivanini drugovi su rekli policiji da je ona sigurno u Beogradu jer im nije rekla da namerava da ode van prestonice. Niko nije previše zabrinut zbog njenog nestanka.

“Saslušano je deset Ivaninih drugova koji su bili u kontaktu s njom tokom 25 dana od kada se vodi kao nestala. Oni su policiji izjavili da je Ivana sigurno u Beogradu jer im nije rekla da namerava da ode van prestonice. Nedavno je i s njima prekinula kontakt”, rekao je neimenovani izvor iz policije.

Niko ne zna pravi razlog njenog nestanka. Roditelji ne izgledaju previše zabrinuti. I otac Drago i majka Nada ubeđeni su da je ona živa i zdrava i da se negde krije, uplašena zbog medijske buke koja se oko nje podigla.

Policija ne saopštava detalje potrage. Nezvanično se saznaje da su Ivanini drugovi ispričali da se ona družila sa sumnjivim mladićima koji su koristili drogu i alkohol. Kretali su se po zabačenim parkovima, pili i pušili marihuanu.

Ivana ima istoriju bežanja od kuće, a Centar za socijalni rad iz Zemuna prati ovu  porodicu od 2006. Više možete pročitati OVDE.

Izvor: Blic

Foto: Facebook