Stavljena je tačka na seriju žalbi Miroslava Ilića, koji je dve godine bežao od suda, i na sve moguće načine sprečavao da na videlo ispliva istina o tome da li je on biološki otac američkog lekara Devina Antonovića, i da li je imao romansu sa njegovom majkom Mirjanom!

Vrhovni kasacioni sud Srbije odbio je žalbu Miroslava Ilića, a početak suđenja za utvrđivanje očinstva zakazan je za danas, u Višem sudu u Beogradu.

Posle tužbe mladog lekara iz Amerike, koji traži da Ilić uradi DNK test, i tvrdnji njegove majke Mirjane Antonović, objavljenih u autobiografiji “Ovo malo istine”, da je Devin začet u njenoj ljubavnoj vezi sa pevačem, sud će konačno razjasniti da li su njih dvojica u krvnom srodstvu!

Pevač je navodno čak dve godine odlagao suđenje na foru žalbi oko nadležnosti suda, a li je na to stavljena tačka.U tom sporu je javnost isključena i novinari ne mogu da prisustvuju saslušaju parničnih stranaka koje tek predstoje.

– Počinje glavno suđenje. Miroslav je slušao zle i loše savetnike, izgleda da je njima opkoljen. Trebalo je da bude pošten, i da čini ono što je pravedno i pred Bogom i pred ljudima. Ovo je sve moglo da se izbegne jednim razgovorom. Čovek ne može da stvori jedno biće i da se posle toga pravi lud.Postoje neka moralna pravila u životu, a on očigledno misli da je izuzetak. Očekujemo da Viši sud u Beogradu okonča njegova glupiranja i da pravda pobedi – ističe Devinova majka za Alo i dodaje da čovek u godinama treba sasvim drugačije da se ponaša, pogotovo ako je javna ličnost.

– Ako se Miroslav ne opameti, ovo će se vući i posle njegove smrti. Devin se simbolički bori u ime sve napuštene dece, da pokaže lošim roditeljima da se ne mogu tako ponašati prema slabim i nedužnim bićima. Jedna prosečna majka ne može da izdrži ovakvu torturu i zato je potrebno da se izmeni loš zakon, koji izgleda odgovara pojedincima. Obavezna analiza DNK je zakon u svim modernim zemljama. Nije mi jasno zašto Srbija hoće da ostane u mračnom dobu. Ako ne možemo da zaštitimo našu decu7, onda ne možemo očekivati ni bolju budućnost – rekla je između ostalog Mirjana, koja će isplanirati dolazak u Beograd čim je sud pozove.

SvetSvet