Goran Dodik, predsednik Košarkaškog kluba Igokea iz Aleksandrovca i brat predsednika RS Milorada Dodika, navijačima i igračima Crvene zvezde pokazivao je srednji prst, pa dobio batine.
Incident se dogodio kada je Goran Dodik, nakon završetka subotnje utakmice, istrčao na parket i počeo izazivački performans, tokom kojeg je pokazivao srednji prst navijačima i igračima Crvene zvezde, lupajući se i po zadnjici, piše portal Istinito.com.
Mlađi Dodik je prvo stao pred tribinu na kojoj su se okupili najvatreniji navijači Crvene zvezde i u više navrata nepristojnim gestikuliranjem izazivao navijače. Nakon toga, izrevoltiran činjenicom da je više od dve trećine publike u Laktašima navijalo za Zvezdu, a ne za Igokeu, ponovio gestikulacije srednjim prstom i dobio zvižduke.
Njegov postupak je izazvao oštre reakcije, a jedan od navijača Crvene zvezde je sišao na parket i udario Dodika, nakon čega je pobegao. To se sve desilo na nekoliko metara od predsednika RS Milorada Dodika koji je odmah poslao članove svog osiguranja i policiju u poteru za napadačem svog mlađeg brata. Očevici tvrde da je predsednik RS u jednom trenutku viknuo: “Dovedite ga meni!”
Prema nezvaničnim informacijama, mladić je kasnije uhvaćen i priveden u policijsku stanicu Laktaši, piše Istinito.com.
Dan kasnije, prenosi agencija “Srna”, Dodik je uputio izvinjenje svima koje je njegovo ponašanje povredilo, uz obrazloženje da je reagovao u afektu zbog toga što ga je isprovocirala “mala grupa lokalnih navijača”.
“Svi koji me poznaju znaju da sam navijač Crvene zvezde i prema Delijama se nikad ne bih tako poneo. Bio sam isprovociran ponašanjem male grupe lokalnih navijača, koji su i nakon naše pobede nastavili sa omalovažavanjem naše ekipe”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Klix.ba, Srna, Istinito.com