sipa_sipausa30056102_000006

Gej strejt alijansa oglasila se saopštenjem u kojem navodi da im se za pomoć obratio A.A. (22) iz jednog grada u Istočnoj Srbiji i prijavio nestanak svog partnera M.M. (29), koji u tom gradu živi zajedno s njim. A.A. sumnja da iza nestanka njegovog dečka stoji porodica M.M. koja živi u jednom mestu u Sandžaku. Oteti mladić je na kraju pronađen u porodičnoj kući u Sandžaku.

A.A. navodi da je M.M. nestao u ponedeljak 30. septembra, i da su ga nepoznati počinioci odveli u nepoznatom pravcu.

A.A. tvrdi da je oko 8 časova ujutru tog dana nepoznat muškarac upao u kuću u kojoj je živeo sa M.M, vezao ga i telefonom nazvao M.M. Zatim je naterao A.A. da mu kaže da se hitno vrati kući. Kada se M.M vratio, u kuću je ušao još jedan počinilac i ubrzo zatim su M.M. odveli do automobila koji ih je čekao ispred kuće i u kojima su bila još dvojica muškaraca.

Jedan od njih se vratio u kuću i ostao sa A.A. do kasnih popodnevnih sati kako ovaj ne bi mogao da pozove policiju, a ostali su odvezli M.M. u nepoznatom pravcu.

Lokalna policija je pronašla M.M. nepovređenog u petak, 4. oktobra, u porodičnoj kući u rodnom mestu, a policija je njega i deo članova porodice odvela u policijsku stanicu da daju izjave.

M.M. je zatim došao u Beograd, gde ga je sačekao A.A.

Prema rečima M.M, nakon što su ga oteli iz kuće u kojoj je živeo sa svojim partnerom, trojica otmičara su ga uvela u automobil u kome su ga dvojica od njih sve vreme držala na zadnjem sedištu između sebe, sa savijenom glavom i rukama iza leđa, dok je treći vozio.

Kada su posle nekoliko sati stigli na odredište u blizini njegovog rodnog mesta, otmičari su M.M. izveli iz automobila i predali ga članovima njegove porodice koji su ih čekali u drugom automobilu.

Porodica mislila da je gej mladić “opsednut” i da će ga “vratiti na pravi put”

Oni su M.M. prebacili u taj automobil i odveli ga u Crnu Goru u jedan verski objekat gde su se zadržali dva dana. Nihovo ubeđenje je, prema rečima M.M, bilo da je on „opsednut“ i da će se određenom verskom službom to i dokazati, a zatim ga i „vratiti na pravi put“.

“Međutim, tokom verskog obreda ništa nije ukazalo da je M.M. ‘opsednut’, te su ga nakon toga vratili u porodičnu kuću u rodnom mestu”, stoji u saopštenju GSA.

Policija je u petak 4. oktobra 2013. zatekla M.M. u kući i odvela ga u policijsku stanicu kao i deo članova njegove porodice. Od svih njih je policija uzela izjave, a M.M. je, nakon što je rekao da ne želi više da ostane u rodnom mestu, došao u Beograd.

M.M. tvrdi da je njegova otmica naručena od strane članova njegove porodice koji ne žele da prihvate njegovu homoseksualnost.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija: Sipa