Prošla godina Snežani Đurišić donela je ljubav, ali kako stvari stoje, u 2019. neće stati pred oltar. Njen partner Vanja Milošević, ugledni ginekolog-akušer u bolnici Narodni front, svim srcem je uz svoju izabranicu, ali priznaje da im zajednički život nije u planu.

„Vi ste prva osoba kojoj dajem svoju stranu priče. Držim se po strani jer radim u zdravstvu i ne volim da se na ovaj način eksponiram. Ozbiljan sam lekar i bavim se svojom profesijom na častan način. U životu, zaista sve imam. Imam i divnu decu, jedna ćerka živi u Australiji, a druga sada ima već skoro tri godine i ne želim da mi deca čitaju sve i svašta”, kaže Vanja i priznaje kako se zapravo desila ljubav sa Snežanom:

„Za mene je Snežana Đurišić princeza. Ako je Lepa Lukić kraljica, onda je Snežana prava princeza, žena koja je ostavila, a i dalje ostavlja trag u našoj kulturi. Nikad nisam cenio ljude koji javno pričaju o svojim ženama pa ako ja sad kažem da jesam u vezi sa Snežanom, ispašće da se hvalim. Ako kažem da nisam, svi će reći da lažem, a ja nisam lažov. Snežanu znam 25 godina, nismo se nikad nešto posebno družili i tek pre otprilike godinu dana shvatio sam da je ona divna žena i mi smo se prepoznali. Nisam znao ni da je postala udovica, ma nisam znao ništa o njenoj porodičnoj situaciji. Ranije sam upoznao njenog sina i ćerku, ali se baš dugo nismo videli. Snežana se izdvaja iz mase. Znam mnogo osoba sa estradne scene, ali ona ima poseban pečat, izdvaja se, i zato mi je krivo što joj se sada dešava ovo sa sinom. Nije to zaslužila, ona je prava dama i ja hoću da tako ostane. Ona je osoba kojoj treba da se pridrži kišobran, ako je bara pred njom, treba da bacim kaput da ona ne pokvasi noge. Znači, jedna prava dama! Ona ima pečat da se izborila svojom pesmom i zato je prava zvezda čije će se pesme večno pevati”, tvrdi Vanja i dodaje da je uz nju u svakom problemu, ali da poštuje njenu privatnost:

„Snežana je žena bez mrlje u životu. Jedino što ima tu lošu priču sa sinom koji je tamo gde je. To svi znamo. Ali ona kao roditelj mora sama da se izbori s tim. U odnos Marka i Snežane uopšte se ne mešam, odnos sina i majke je svet, tu ni ja niti bilo ko drugi ne treba da se meša. Sigurno joj je mnogo teško i, naravno, pomoći ću joj ako to zatraži, ali zaista ne želim da se mešam. Kakav bih ja bio prijatelj i partner da joj u takvim situacijama ne pružim i podršku i rame i ruku. Sve”, priznaje Vanja i otrkriva zašto njihov odnos još nije prerastao u zajednicu:

„Mi ne živimo zajedno i ne planiramo to. Znate šta, ona ima svoju karijeru, ja imam svoju, mi smo ostvareni ljudi. Ma, ko bi sa mnom mogao? Znate, ja ustanem ujutro rano, pa ceo dan posao, zatim odem kod majke koja je bolesna, pa idem decu da vidim. Meni uvek fali dva sata u danu da sve završim i zato neću da živim sa Snežanom. Ovako nam je dobro”, priznaje Vanja i dodaje: „Iskreno, ja ne mogu da verujem da nekog interesuje da li ja kao jedan lekar spavam s nekom pevačicom? Dokle smo dogurali! Strašno, sve se promenilo, nekada su me mediji zvali zbog moje profesije, a sada zbog Snežane”.

Tamara Matićsvet