Pevačica Lepa Brena jedna je od najpopularnijih pevačica u regionu, a malo ko zna da su njenim stopama mogli da pođu i brat Faruk i sestra Faketa.

Faketa danas ima dve ćerke, a ona i njen suprug Zoran već dve decenije žive u Kanadi, a baš poput sestre, gaju veliku ljubav prema muzici.

 

View this post on Instagram

 

Lunch break??❤️

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa) on

Faruk je zablistao u emisiji Nikad nije kasno, a Faketa se retko pojavljuje u javnosti, budući da živi na drugom kontinentu.

Ono što je posebno interesantno je to da, iako su i Faruk i Faketa bili izuzetno nadareni za pevanje, nijedno od njih dvoje nije pošlo sestrinim stopama i latilo se mikrofona.

 

View this post on Instagram

 

Beautiful Kelowna??#hajdedasevolimo #srecnazena #ilovecanada #udjislobodno #ilovekelowna #zarjevaznodalsepevailipjeva ??

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa) on

– Otkako znam za sebe, naša majka je lepo pevala sevdalinke. Faketa je međutim počela da peva pre mene, potom je to učinio moj brat Faruk, a zatim i ja pod uticajem profesorke muzičkog vaspitanja Radmile Ćorović. Bila sam hiperaktivno dete, pa su me roditelji isto kao i brata i sestru usmeravali na sportske aktivnosti, a mi smo u stvari najviše uživale pevajući u horu. Odrasle smo slušajući muziku sa festivala poput Ilidže, Opatijskog festivala, Beogradskog proleća – izjavila je Brena pre nekoliko godina za “Stori”.

svetsvet