milos crnjanski tanjug

Zadužbina Miloša Crnjanskog, u godini Jubileja, 120-togodišnjice pesnikovog rođenja, objavila je da je Nagrada Miloša Crnjanskog za 2011/2013. godinu dobio Goran Gocić za roman “Tai” u izdanju Geopoetike.

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa (2.000 evra, u dinarskoj protivrednosti), Povelje i Medalje (bronzani odlivak sa likom Miloša Crnjanskog).

Žiri za dodelu Nagrade radio je u sastavu: prof. dr Milo Lompar, predsednik, prof. dr Radivoje Mikić i Dimitrije Tasić, članovi.

“Tai” Gorana Gocića spada u moderna dela u kojima srećemo spoj nekoliko podvrsta romana. Ovaj roman je i ljubavna priča o susretu Evropljanina i Tajlanđanke i putopisni roman koji nas upoznaje sa jednom pomalo egzotičnom zemljom i roman koji osvetljava susret različitih kultura i životnih filozofija zasnovanih na njima.

Donatori Nagrade su: Izdavačka kuća Klet (glavni donator), Bgd., Institut Mihajlo Pupin, Bgd., Visoka škola strukovnih studija, Niš, Rotari klub Beograd, Teniski klub Topako, Bgd., Apeks, Bgd., Sekuritas servis, Bgd., Podlugovi, Bgd.

Nagrada će dobitniku biti uručena u četvrtak, 26. decembra ove godine, u Maloj sali Zadužbine „Kolarac“, u 12 časova.

Izvor: Blic

Foto: Tanjug