zdravko-colic

Koncert u čast Arsena Dedića održan je u subotu uveče u beogradskom Centru “Sava“ kao omaž jednom od največih šansonjera i najoriginalnijih muzičkih stvaralaca na ovim prostorima.

Pored velikog broja njegovih prijatelja i saradnika, na bini se pojavio i Zdravko Čolić.

“Arsen je bio strog, ali je voleo talentovane ljude. Svi mi koji smo imali tu čast da sarađujemo sa njim, vratili smo mu to na jedan ljudski način”, rekao je Čolić za Alo.

Arsen Dedić je svojevremeno napisao tekst i muziku za pesmu “Zagrli me“, koju je poverio Zdravku Čoliću da je otpeva. Numera je postala veliki hit, a njih dvojica su od tog trenutka bili nerazdvojni prijatelji. Zdravko se prisetio teškog trenutka i činjenice da, nakon jednog njihovog zajedničkog nastupa, više nikada nije sreo Arsena.

arsen-dedic-facebook-660x4271

“Poslednji put sam ga video na koncertu “Teške industrije“ u Zagrebu, gde smo zajedno otpevali pesmu “Zagrli me“. Sećam se da mi je rekao: “Vidimo se sutra ili prekosutra“. Nažalost, nikada se posle toga nismo videli. Arsen je preminuo”, priseća se Zdravko i otkriva da su njih dvojica pored muzike imali i druga zajednička interesovanja.

“Voleo je Beograd i stalno smo se družili. Arsen je obožavao kafane, a onaj ko voli kafane, voli i život”, otkrio je Čolić.

svet.rsHello / facebook/arsen dedic