Reprezentativac Srbije u veslanju Nemanja Nešić preminuo je danas na treningu u Smederevu. Mladi veslač je, kako je potvrđeno u smederevskoj policiji, preminuo u čamcu na prepodnevnom treningu. Veslač je sa treninga prenet u Urgentni centar gde su lekari konstatovali smrt. Kako Kurir nezvanično saznaje, srpski reprezentativac preminuo je na samom početku treninga.
“Nije bilo nikakvog forsiranja. Iznenada mu je pozlilo u čamcu. Mislimo da ga je srce izdalo”, kaže izvor Kurira, dodajući da se Nemanja nije žalio ni na kakve tegobe.
Ispituju se okolnosti pod kojima je preminuo ovaj vrhunski sportista, a tokom dana bi trebalo da bude izvršena obdukcija.
Nešić (24) bio je član reprezentativnog četverca bez kormilara za lake veslače i jedan od trojice kandidata iz Smedereva za Olimpijske igre u Londonu.
Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije (VSS) Nebojša Jevremović rekao je danas da ništa nije ukazivalo da reprezentativac Nemanja Nešić ima zdravstvene probleme i naveo da je redovno imao lekarske kontrole. “Ovako nešto nikako nismo mogli da predvidimo. Nemanja je bio izvanredan veslač, osvajač medalja na Evropskim prvenstvima. Radi se o vrhunskom sportisti, pre samo dve nedelje je veslao kvalifikacionu regatu za OI”, rekao je Jevremović.
“On je kolabirao u čamcu i trener je bio vrlo blizu. Odmah su ga izvadili iz čamca i krenuli ka obali gde je čekala Hitna pomoć, ali nažalost on je već preminuo”, naveo je Jevremović.
Nešić je bio član reprezentativnog četverca bez kormilara za lake veslače.
“Redovno je pregledan, kao i svaki vrhunski sportista. Kao stipendista ministarstva omladine i sporta imao je preglede u republičkom zavodu za sport. Mi u veslanju do sada nismo imali takvih slučajeva, ništa nije ukazivalo da može doći do ovako tragičnog ishoda i još smo u šoku”, kazao je Jevremović.

Biografija: Srpski reprezentativac kolekcionar medalja

Datum rođenja: 15.05.1988.
Mesto rođenja: Smederevo
Klub: VK „Smederevo”
Početak bavljenja veslanjem: 2001.
Visina: 185 cmTežina: 71 kg
Univerzitet: Megatrend Univerzitet
Najveći uspesi u karijeri
2011. Bronzana medalja u četvercu bez kormilara za lake veslače (sa Milošem Tomićem, Milošem Stanojevićem i Nenadom Babovićem) na Evropskom prvenstvu u Plovdivu
2010. Peto mesto u četvercu bez kormilara za lake veslače (sa Milošem Tomićem, Nenadom Babovićem i Milošem Stanojevićem) na III Svetskom kupu u Lucernu, Švajcarska
Četvrto mesto u četvercu bez kormilara za lake veslače (sa Milošem Tomićem, Nenadom Babovićem i Milošem Stanojevićem) na II Svetskom kupu u Minhenu, Nemačka
Šesto mesto u dubl skulu za lake veslače (sa Milošem Stanojevićem) na I Svetskom kupu na Bledu, Slovenija
2009. Bronzana medalja u četvercu bez kormilara za lake veslače (sa Milošem Tomićem, Nenadom Babovićem i Milošem Stanojevićem) na Evropskom prvenstvu u Brestu, Belorusija
Četvrto mesto u skifu na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Račicama, Češka
2007. Peto mesto u dvojcu bez kormilara za lake veslače (sa Milošem Nikolićem) na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Glazgovu, Velika Britanije
2005. Peto mesto u četvercu bez kormilara (sa Aleksandrom Đorđevićem, Ivanom Ostojićem i Aleksandrom Radovićem) na Svetskom prvenstvu za juniore u Brandenburgu, Nemačka.

Izvor: FoNet
Foto: Veslački savez Srbije