Atraktivna 24-godišnja plavuša Tihana Nemčić izazvala je buru u hrvatskoj sportskoj javnosti kada je postala trener muškog fudbalskog kluba Viktorija Vojakovac! Na prvi pogled Tihani je pre mesto na nekoj modnoj pisti ili magazinu nego na fudbalskom terenu, ali je nekadašnja finalistkinja izbora za mis sporta mnogo veštija sa “bubamarom” nego sa štiklama.
Tihana se od malih nogu bavi fudbalom, a ponudu da trenira jedan muški fudbalski klub dobila je posle završenog fakulteta.
“Kad su čuli da sam završila Kineziološki fakultet i da imam trenersku licencu pozvali su me na razgovor. Ja sam malo razmislila i prihvatila, jer je to velik izazov za mene. Uz Viktoriju, treniram i žensku reprezentaciju Hrvatske za mlađe od 17 godina, a igram u Dinamu od svoje 14. godine. Nisam odustala od igračke karijere, ali sam prošle godine operisala koleno i tek se sada vraćam u pogon. Nadam se da ću uspeti sve to da iskombinujem”, izjavila je Tihana za “Jutarnji list”.

Tihana kaže da je njen uzor kada su svetski poznata trenerska imena u pitanju, ni manje ni više do Žoze Murinjo.
U ekipi koju trenira su je odlično prihvatili i za sada nije imala nikakvih problema sa fudbalerima. Kako je sama istakla, jedan od razloga je što je njen pristup igračima pre svega psihološki.
“Muški treneri su ponekad jako, kako bih to rekla, živčani. Ja ne vičem na igrače, sve što im imam da kažem objašnjavam im na finiji način, ne grdim ih kada nisu dobri”, otkrila je Tihana svoj recept za saradnju sa igračima surpotnog pola.
Međutim, ova devojka ima daleko veće ambicije za budućnost od vođenja petoligaškog tima. Želi da nastavi igračku karijeru, završi UEFA školu za trenere, dobije profesionalnu licencu i trenira vrhunske evropske klubove.


izvor: Jutarnji list, Blic
foto: AP, Hrvoje Polan