DSC_2210
7. mart 2014. godine 08:50
Titulu “Maksi domaćice meseca” i “Maksi” vaučer na 10.000 dinara odnela je Verica Papić Filko, a tema meseca marta bile su krempite. Nakon što je žiri proglasio pobednike i dodelio vrende nagrade vrsnim domaćicama u restoranu “Fontana”, slasnim kolačima sladili su se mališani u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici. Pogledajte kako smo se proveli.

2.mart 2014. godine 17:33
Prva nedelja meseca marta rezervisana je, tradicionalno, za humanitarnu akciju “MAXI domaćica meseca” pod okriljem časopisa”Pošalji recept”.

Kako smo i navikli, u restoranu “Fontana” u Novom Sadu domaćice i čitateljke kulinarskih izdanja “Color Press Grupe” provele su divan dan izlažući svoje krempite, raznovrsne i dekorisane na najoriginalniji način, a žiri je bio i više nego na “slatkim mukama”.

Učesnice “X faktora” Maja Novaković i Aleksandra Sekulić, predstavnica “Delhaize grupe” Tatjana Ječmenica, lektorka “CPG” Snežana Matić i kuvarica restorana “Fontana” Ankica Kojić, odlučile su se za najukusnije i najlepše krempite i tako treću nagradu dodelile Mariji Budinski– vaučer izdavačke kuće “Prometej”.

Drugu nagradu ponela je Andrea Mogin Gilih, a zahvaljujući kompaniji “Jolly tours” ona će otputovati na Kopaonik u vilu “Jana” na sedam dana.

“MAXI domaćica meseca” marta- Verica Papić Filko obradovana je “MAXI” vaučerom u iznosu od 10 000 dinara!
Za vas, Verica je podelila svoj pobednički recept.

Ovo nije bio kraj našeg druženja. Sve krempite, izdanja “Color Press Grupe”i muzička izdanja “City records” odnete su u Dečije selo u Sremsku Kamenicu, gde smo i ovog puta uspeli da izmamimo osmehe najmlađima.
Do narednog meseca, uživajte u fotografijama musavih ali sretnih klinaca koji nisu skrivali svoje zadovoljstvo!

Pobednički recept:

1 pakovanje kora za krempitu
2l mleka
40 kašika šećera
20kašika praška za puding od vanile
*Skuvati i prohladiti da bude mlako, sa povremenim mešanjem da se ne stvori kora na površini.

600ml slatke pavlake
200ml mleka umutiti šlag od toga

*Mikserom umutiti žuti deo i mućenjem na najvećoj brzini umutiti u to beli deo i staviti na jednu koru pa u frižider na pola sata.

300ml slatke pavlake
100ml mleka umutiti šlag od toga i staviti preko onog do sad.

Po vrhu staviti drugu koru isečenu na kocke i ukrasiti šlagom od preostalih 100ml slatke pavlake i mrvljenom tamnom čokoladom

Prijatno!