Goga Sekulić

"Gola i opasna Goga Sekulić bolja od Cece", piše na naslovnoj strani trećeg broja srpskog izdanja poznatog magazina za muškarce "Plejboja". Ova vest se brzinom svetlosti proširila po srpskoj prestonici pa je Goga Sekulić tog drugog marta saznala da su objavljene fotografije "njenog" obnaženog tela. Naravno, svako ko je malo bolje pogledao fotografije u "Plejboju" mogao je da primeti da gola plavuša na naslovnoj strani koja drži električnu gitaru u rukama čak ni ne liči na pomenutu pevačicu. Međutim, situacija je izmakla kontroli što potvrđuju i reči naše sagovornice:
"Teško mi je da objasnim kako sam se osećala u tom trenutku. Telefon je zvonio bez prestanka, a da ne pričam o broju SMS poruka koje sam dobila u toku tog dana. I pre nego što sam videla ‘Plejboj’ znala sam da to nisu moje fotografije, ali sam se uplašila da je urađena fotomontaža. U isto vreme je ta vest stigla i do mojih roditelja. Mojoj majci je skočio pritisak, pozlilo joj je i morali da je prebace u bolnicu, dok moj otac nije mogao da poveruje u to što nam se dešava".

Da li si pokušala da objasniš roditeljima o čemu se radi?
Pokušavala sam, ali bezuspešno. Non-stop sam plakala tako da ni oni nisu mogli da shvate šta se zaista desilo. A onda su se u to sve uključili i novinari. Za samo nekoliko sati moj život se pretvorio u košmar. Ipak, tokom večeri su već svi pogledali novine i shvatili su da su prevareni, odnosno da devojka na fotografijama nema veze sa mnom i da je moje ime zloupotrebljeno.

Verovatno će biti i onih koji neće shvatiti zašto praviš toliku buku, jer se ipak hiljade devojaka slikalo za taj časopis?
Pre svega, bitno je da li nešto želite ili ne. Niti imam takvih ambicija niti bih ikada pristala da se slikam za "Plejboj".

Poznate ličnosti ne moraju toliko da se obnaže kao što je bio slučaj sa TV voditeljkom Oliverom Kovačević. Da li bi prihvatila takvu ponudu?
Fotografije Olivere Kovačević su lepo i kulturno odrađene. Međutim,  čak ni u toj formi ne bih pristala da se slikam. Znam da sada neko može da kaže da sam se slikala u kupaćem kostimu, ali nije poenta u tome već u kojim novinama bi to bilo objavljeno. Svako ima pravo izbora, a ja odlično poznajem sebe i svoju porodicu, i baš zbog toga ne bih prihvatila takvu ponudu. Ne postoji razlog zbog kojeg bih meni drage ljude izložila nečemu što znam da im ne bi bilo prijatno.

Goga Sekulić

Da li bi pristala da se za astronomski honorar obnažiš pred objektivom foto aparata?
Ne! Nije stvar u parama već u stavu. Ja sam pevačica i moje je da se bavim muzikom. Nisam ni striptizeta niti erotski fotomodel da bih jednog dana svojoj deci mogla da kažem da je to bio deo moje profesije. Ovako mogu svaki svoj potez da objasnim, pa čak i to da je moje ime, ponavljam, zloupotrebljeno.

Da li si kontaktirala sa urednikom srpskog izdanja "Plejboja" gospodinom Arturom Demekom?
Ne, niti imam nameru. Kontaktirala sam sa advokatom Branislavom Guglom koji je moj pravni zastupnik i koji će preuzeti kompletnu "brigu" oko ovog slučaja. Mi smo već podneli tužbu u Drugom opštinskom sudu u Beogradu jer smatram da takvo ponašanje, bilo ono namerno ili ne, ne sme da prođe nekažnjeno.

Tražila si odštetu?
U tužbi stoji da od redakcije "Plejboja" moja porodica i ja očekujemo javno izvinjenje kao i finansijsku odštetu u vrednosti od deset miliona dinara.

Ne misliš li da je to ipak veliki iznos?
Da je bilo ko prošao ono kroz šta sam ja prošla tokom poslednjih desetak dana, shvatio bi moj stav. Da nisu bile toliko vulgarne SMS poruke koje sam dobijala o tome šta bi mi ko i kako radio, možda bih ih i sačuvala i pokazala. Osim toga, ne mogu više ni Beogradom da šetam jer mi klinci, osnovci i srednjoškolci, sve i svašta dobacuju na ulici. Nije mi to potrebno u životu, a da ne pričamo o traumi koju smo moji najbliži i ja doživeli!

Goga Sekulić

Ima i onih koji smatraju da je reč o marketinškom potezu?
Marketing?! Pa, ne znam kojoj bi pevačici pomogao takav marketing. Ni fotografije ni propratna priča ne idu mi u prilog. Ponavljam da se nikada ne bih slikala gola, a tekst koji je pun nesitina, posebna je priča. Moje pravo ime je Goga Sekulić i nikada nisam bila na ratištu niti u vezi sa nekim generalom, a da ne govorimo o tome da sam bila špijun i da sam ja zapravo izvesna Barabra Valčić iz Bosne jer su to najveće gluposti koje je neko mogao da smisli. Cela priča deluje kao scenario za film, samo što je glavnu ulogu trebalo da dodele nekome ko bi je želeo.

Misliš li da bi neka tvoja koleginica prihvatila takvu ponudu?
Ne mogu da odgovaram u nečije ime. Želim samo da se zahvalim svim javnim ličnostima koje su mi kroz razne ankete i javne nastupe dale podršku. Tih dana mi je značila svaka prijateljska reč jer sam se osećala poniženo i zloupotrebljeno. Pri tom je takva priča, ali u proširenoj verziji, izašla i u hravatskom izdanju u kojem je tekst dodatno ilustrovan i fotografijama sa omota mog prošlog albuma.

Hoćeš li i njih izvesti pred lice pravde?
Da, ovih dana ću i protiv njih podneti tužbu. Moj advokat u Hrvatskoj je Mladen Dragićević koji je pre nekoliko godina bio pravni zastupnik Lucije Šerbedžije, kćerke Radeta Šerbedžije, koja je tužila "Plejboj" zbog fotomontaže.

Kako je na sve to reagovao tvoj dečko?
Sreća u nesreći je što u ovom trenutku nemam dečka, pa je tako jedna osoba manje koju je pogodila ova priča.

Dobro, možemo da se dotaknemo i drugih aktuelnih tema. Ovih dana je počeo da se reklamira tvoj novi album, četvrti po redu, u izdanju "City recordsa". Čuli su se komentari da si ti suviše narodnjački obojena za njih?

I ja sam čula takve komentare, ali i sasvim drugačije. Na mom novom albumu više od polovine pesama su u pravom pop fazonu, a potpisala ih je grupa "Zana". Ima i onih koje koketiraju sa narodnjačkim zvukom, ali i to smo rešili. Moja izdavačka kuća i ja želimo da poštujemo postojeća pravila, pa će se na "Pink" televiziji emitovati samo pop pesme dok će fok deo svoju promociju imati na radio stanicama kao i na mojim nastupima. Nema velikih promena jer je reč o modernom zvuku na koji je moja publika navikla od početka moje karijere. A što se tiče saradnje sa "City recordsom", mislim da sve može da se reši dogovorom, ali je sasvim tačno da neke moje koleginice baš sa zadovoljstvom zabadaju nos u tuđe stvari.

Goga Sekulić

Na koga ciljaš?
Na estradi se zna šta ko o kome misli, kako lepo tako i ružno. To se ne može sakriti iza lažnih osmeha i poljubaca pri slučajnim susretima. Ali, neću da spomenem nijedno ime ne zato što se bojim da ih javno prozovem već zato što neću da nekome poslužim u marketinške svrhe. 

Moglo bi se reći da si marketinšku kampanju povodom novog albuma započela aferom "Plejboj"?
Ne, nisam. Iskreno se nadam da će to u što skorije vreme postati deo moje prošlosti i da će ta priča biti zanimiljiva samo u sudnici, a kampanju sam započela spotom za pesmu "Bole ljubavi" koji je snimljen u produkciji "Studio vista", dok je stajling i dalje poveren Dragani Mašović iz modne kuće "Ooops". Snimanje smo završili, a za nekoliko dana očekuje se i televizijska premijera. Nakon toga ću početi da promovišem kompletan album na kojem ima osam pesama i jedan duet koji sam otpevala sa kolegom Šakom Polumentom.

Misliš li da ćeš i dalje biti na spisku pevačica sa najviše tezgi?
Ako se po jutru dan poznaje, ne verujem da će se situacija menjati jer poziva već sada ima, kako za Srbiju i Crnu Goru tako i za inostranstvo. Ali, publika će morati malo da sačeka. Želim da organizujem kompletnu promotivnu aktivnost oko novog albuma, zatim da sa svojim advokatom Branislavom Guglom proverim kako napreduje slučaj "Plejboj" i da se na kraju posvetim publici i muzici. Na estradi sam zbog toga što volim da pevam i nadam se da će se sve ređe dešavati ovakve "cirkuske tačke"  poput ove koju proživljavam ovih dana.

Da je ova vest uzdrmala establišment svima je jasno, pa tako su i reakcije poznatih likova različite.
Estradni menadžer i osvedočeni ljubitelj ženskog tela Bata Paligorić kaže: "Nemam vremena da razmišljam o tome i ne znam zašto su to uradili ali se i iz aviona vidi da na slikama nije Goga Sekulić".

Autor: “Svet”