DSC_7798

Nakon izuzetno uspešnog trideset četvrtog po redu Perwoll Fashion week-a modna agencija Click upriličila je koktel povodom dodele nagrada ovogodišnjim učesnicima u restoranu “Diva”. Nakon velikog broja revija na kojima su prestavljene ideje i novi trendovi u kolekcijama stranih i domaćih brendova, afirmisanih i mladih dizajnera bilo je veoma teško izabrati dobitnike. I dok se pažnja se polako usmerava ka narednom Fashion Week-u bilo je potrebno istaći one pojedince i brendove koji su svojim kvalitetom, trudom, talentom i entuzijazmom obeležili proteklu beogradsku nedelju mode.

Kompanija Textil odlučila je da nagradu Textil Young Designer Award na 34. Perwoll Fashion Week-u dobije dizajnerka Milica Vukadinović. Redakcija poznatog modnog magazina ELLE na čelu sa urednicom Sonjom Kovacs dodelila je Elle Fashion Award za najupečatljiviju reviju dizajnerki Mirjani Šarac.

Modni studio Click, kao organizator Nedelje mode, dodelio je prestižne nagrade. Ovoga puta posebno priznanje Beogradske nedelje mode dodeljeno je domaćem brendu Mona koji je prikazanom kolekcijom pokazao da se uz ozbiljan rad i istrajnost može sa uspehom parirati vodećim svetskim brendovima i to ne samo na domaćem tržištu. Specijalnu nagradu Beogradske nedelje mode za poseban doprinos razvoju mode kao umetnosti dobila je profesorka Gordana Ćirić Krstić, koja je izložbom “Između Istoka i Zapada” obeležila 40 godina rada u modi.

Prvi put na Fashion Week-u magazin “Lepota i zdravlje” dodeljuje nagrade za najbolju šminku i frizuru, vrlo bitne elemente svake modene revije. Za najbolju inovaciju u oblasti makeup-a, za make up koji snažno utiče na celokupan vizuelni identitet revije –magazin “Lepota i zdravlje” dodelio je nagradu šminkeru Marku Nikoliću za reviju Ane Ljubinković. Dok je nagrada za najbolju inovaciju u oblasti hair stajlinga otišla u ruke frizeru Darku Pandurskom ispred Ucha Hair salona za reviju George Styler-a.

Renomirani italijanski modni magazin Grazia dodelio je nagrade za najbolju reviju i najbolju manekenku. Za najbolju reviju dodeli su nagradu dizajneru Mihailu Anušiću koji je nagradu primio ispred brenda Mihano Momosa. Nagrada za najbolju manekenku zapravo je svojevrsna motivacija i podrška modelima, bez kojih su modni magazini i ovakvi događaji nezamislivi, i ovog puta ona odlazi Mileni Simić.

Magazin Esquire, podržao je Beogradsku nedelju mode izborom najbojeg muškog modela i ta nagrada je dodeljena Danielu Bamdadu. Nagrade sa najdužom tradicijom na Fashion Week-u jesu one koje dodeljuje časopis Bazar. Nagradu “Marija Kranjc” za najbolju kolekciju dodeleili su Modnoj kući IVKO, dok je nagradu za ličnost od stila dobila Dragana Ćosić.

Medijska kuća B92 u saradnji sa beogradskom nedeljom mode dodeljuje nagradu “Boris Nikolić” za savremeni modni izraz. Ovogodišnji dobitnik, zahvaljujući originalnosti i kvalitetu su dizajneri okupljeni oko jednog koncepta – Ivana Lazarević, Sanja Stepanović, Ivana Stojanović, Katarina Bogdanović, Jelena Antanasijević, Zorana Stojanović, Teodora Živković, Senka Kljakić, Monika Ratković i Sanja Manakoski. Dakle, nagradu “Boris Nikolić” za savremeni modni izraz za 2013. godinu dobio je brend “Klasa”

DSC_7642

DSC_7644

DSC_7648

DSC_7656

DSC_7660

DSC_7663

DSC_7683

DSC_7689

DSC_7759

DSC_7765

DSC_7774

Tekst: Jelena Vlahović, Life Content
Foto: Janko Petković, Life Content