Dama, po mišljenju mnogih, sa najlepšim glasom na domaćoj sceni, Aleksandra Radović vratila se muzici pesmom “Čuvaj moje srce” koja je za kratko vreme postala hit. Popularna pop pevačica planira da ovo leto provede radno. Uveliko prikuplja pesme za novi album, a od jeseni ćemo je gledati u žiriju “Prvog glasa Srbije” u kojem će zameniti Lenu Kovačević.
“Dugo se bavim pedagoškim radom, tako da je to jedan od razloga zašto sam prihvatila učešće u ‘Prvom glasu Srbije'”, rekla je Aleksandra.
“Smatram da mladi jedino u toj emisiji imaju šansu da pokažu ono što vole da pevaju. Nemam ništa protiv ‘Zvezda Granda’, ali tamo nemaju dovoljno prostora da pevaju pop, rok i stranu muziku. Svesna sam da ne mogu svi da postanu zvezde, ali trudiću se da im pomognem koliko god mogu da budu što bolji pevači. Svi me pitaju hoću li biti stroga. Neću glumiti babarogu, ali zahtevaću rad i disciplinu.”
Iz vaše škole pevanja potekla je Milica Pavlović, finalistkinja “Zvezda Granda”. Kako na to gledate? “Mladi talenti koji vole narodnu muziku, ali i oni koji je ne vole, idu u ‘Grand’ jer nemaju drugu opciju. Zato se i tamo pojavilo mnogo pop pevača. Nisam se složila sa odlukom mojih đaka da se takmiče u ‘Zvezdama Granda’, jer smatram da im tamo nije mesto. Milica dobro peva, mnogo bolje stranu nego folk muziku, ali ona je odabrala taj put i nisam želela da se mešam. Ali, od tog trenutka je ostala sama, jer ne želim da imam ništa sa tim takmičenjem.”
Čega ste morali da se odreknete da biste bili drugačiji? “Još se odričem. U našoj zemlji je teško biti drugačiji, ostati na putu koji ste zacrtali, jer ste stalno pod pritiscima tuđih mišljenja i zahteva. Kada bih počela iz početka, birala bih isti put jer mogu da stanem iza onoga što sam radila. Kakva god da je moja muzika, verujem u nju. Tražili su od mene da budem licemer, da pričam ono što ne mislim, da podilazim publici… Uvek sam govorila ono što mislim, svesna da će me neki voleti, a drugi ne. Miran san, ipak, nema cenu.”
Kada se očekuje izlazak vašeg novog albuma? “Nije me bilo tri godine na sceni, publika i ja smo se uželeli novih pesama. Uveliko spremam novi album, a uspeh singla dodatni mi je stimulans da što pre završim album. Početkom septembra izbaciću još jednu novu pesmu, a poslednje nedelje predstaviću publici ostale pesme. Odmoriću se malo od balada. Imam ih previše, a trenutno nisam ni u raspoloženju da ih pevam. Album će biti pozitivniji u odnosu na prethodne, po uzoru na ono što se trenutno sluša na MTV. Snimiću dve kvalitetne balade za ljubitelje takvih pesama, sa kojima me je Aleksandra Milutinović dotukla. Ona ima dara za balade, a budući da se znamo dosta dugo, tačno zna da mi pogodi žicu.”
Hoće li ove godine biti beogradskog kocerta? “Planiram da održim koncert. Svi me pitaju za “Arenu”, ali sebe još ne mogu da zamislim u tom prostoru. Draže mi je da imam dva, tri koncerta u Sava centru, jer ta dvorana intimnija i više priliči mojoj muzici.”
Ko je čuvar vašeg srca? “Srce ostaje deci. To je jedina trajna ljubav, sve ostalo je prolazno. Najbolje je kada srce čuvate sami, jer jedino tako biva manje povređeno i duže vam traje.”

izvor: Puls