Alen Islamović je objavio spot za pesmu “Aj, jaj, joj, koji mi je moj”, koja je na aktuelnom albumu “Tajno”. Video je snimljen prošle godine tokom njegovog nastupa u sklopu manifestacije Una regata 2019.
Islamović je autor muzike i teksta, kao i aranžman koji je uradio zajedno sa Dragomirom Herendićem Dragiannijem.

– Ovo je pesma koja zove na ples, ima dobar ritam i podseća na nešto. Dobro je Goran Bregović govorio: “Pesme koje ne mirišu ni na šta, baci ih”. Spot smo radili pre koncerta u sklopu Una regate. Dok je montirana bina i postavljana oprema, mi smo svoje svirali, a od nas je na nekih 100 metara bila prelepa Una, regata, skokovi… Sve je ispalo veselo sa ovom numerom. Una ima toliko prirodnih lepota i lokacija da bih mogao snimiti 2.000 spotova. Za pesme “Tamo daleko” i “Dragocjena moja” smo takođe radili spotove u okolini Bihaća – kaže Alen Islamović.

Aktuelni album “Tajno” objavila je “Croatia Recordsa”, a najavljen je pesmom “Nije mi dobro”, koju potpisuje Amil Lojo sa svojim saradnicima.
– Na ovom albumu sam sarađivao sa raznim muzičarima, od bubnjara Senada Šute iz “Dubioze kolektiv”, preko Igora Matkovića, klavijaturiste iz “Crvene jabuke”, do mnogih drugih poznatih muzičara iz regiona. To su odlični studijski muzičari koji donose energiju u određenim kompozicijama. Dragianni, daleko najbolje na Balkanu svira žičane instrumente. Poslastica su mu električna gitara i virtuozna sola – kaže Alen.

– Album promovišem već šest meseci, održali smo oko 47 velikih koncerata širom regiona. Svirali smo na motorijadama, gradskim festivalima, rođendanima gradova… Novu godinu smo svirali na trgu u Somboru pred 7.000 posetilaca. Veliko je bogatstvo svirati koncert dva sata i da niko ne ode sa koncerta, svi ostanu do kraja i vraćaju nas na bis. Kad je nešto besplatno, ljudi znaju otići u pola svirke. Kod mene se to ne dešava, jer sigurno imam odličnu koncepciju koncerta. Nas zovu “3 u 1” jer na našem koncertu mogu uživati u hitovima “Bijelog dugmeta”, “Divljih jagoda” i iz moje solo karijere – kaže Islamović

 

SvetSvet