Ono što je zanimljivo jeste kako je ova numera “došla” do Tošeta, što je svojevremeno ispričao Miroslav Drljača Rus, autor teksta ove čuvene pesme.

– To je pesma koju sam pisao pre nego što sam upoznao Proeskog. Jedno godinu dve sam sreo Nikšu Bratoša i kažem mu – Imam jednu pesmu koju ne dam nikome. Nikome. To mi je toliko dobra pesma, da ću pevati sam pa makar sve pokvario. Ali od tebe za sve ono što smo do sada sarađivali tražim da mi je aranžerski uradiš džabe. I on pristane. Pita me kako se zove pesma, ja kažem – “Igra bez granica” – rekao je Miroslav Drljača Rus u intervjuu za HDS Zamp.

Dok su se vozili u jednom automobilu, Toše i Rus imali su zanimljiv razgovor, koji je Drljača ispričao:

Imao si neke pesme koje samo za sebe pišeš? – pitao je Toše.

– Da – odgovorio je Rus.

Jel mogu da čujem neku? – pitao je Toše.

– To su šansone, teške pesme… Nije to popularna muzika – rekao je Rus.

– Ali Toše je kopao malo tamo po mojim cd-ovima i odjednom – smeje se Toše – a ono piše “Miroslav Rus – pesme koje ne dam nikome”. I on stavi da čuje i prva bude – “Igra bez granica”. To je bio kraj, jednostavno nije dozvolio da sanjam o tome da dam nekome drugom pesmu ili da je ja otpevam… Njegova i kraj – rekao je Rus u datom intervjuu.

Kada je Toše trebalo da otpeva tu pesmu u studiju, mnogi su mislili da je preteška za njega, ali ih Proeski razuverio.

– Nisu razmišljali da se radi o jednom vanserijskom pevaču. Kada je otpevao pesmu svi su bili oduševljeni. Ima pevača kome vokale snimamo po više dana. Toše je pesmu otpevao iz prve. I kada ju je otpevao on me je povukao na stranu i tiho pitao: “Rus, jesam li je dobro otpevao”. Bože dragi, rekao sam mu, otpevao si je bolje nego što sam je ja napisao – ispričao je Rus.

svetprintscreen