HALID BEŠLIĆ I ŽELJKO BEBEK – sve se orilo od hitova u Štutgartu!

Za sve ljubitelje legendarnih pesama, dvojice još legendarnijih pevača, bio je pravi ugođaj da prisustvuju spektakularnom koncertu Halida Bešlića i Željka Bebeka.

Koncert je održan protekle subote 11. marta u dvorani „Messe Sindelfingen“ u istoimenom mestu nadomak Štutgarta, a u organizaciji agencije „BIG Evants“ iz Nemačke.

Atmosferu je na početku večeri podigao Brane Ivić nastupivši u pratnji svog benda, a na repertoaru su se našle kako njegove, tako i pesme njegovih kolega u Branetovoj obradi sa nešto zešćim rok elementima.

Na binu je zatim izašao Bebek koji je svojim specificnim i prepoznatljivim glasom, pevao najveće hitove koji su obeležili njegovu bogatu rok karijeru. Tu su se pored pesama koje je Željko pevao za vreme „Bijelog dugmeta“, našle i pesme koje je ovaj pevač snimio solo, kao što su:“Ja po kafanama“, „Kučka nevjerna“, „Kaldrma“, „Prvak svijeta“, „Fatima“ i mnoge druge.

U trećem delu koncerta nastupio je Halid Bešlić i iste sekunde kako je krocio na binu podigao sve prisutne na noge. Dvorana „Sindelfingen“ orila se od stihova pesama „Miljacka“, „Sarajevo grade moj“, „Eh kad bi ti“, „ I zanesen tom ljepotom“, „Prvi poljubac“ su samo neki od hitova koje je Halid izveo te večeri a koje su postale ultimativni hitovi za sva vremena…

Više informacija i fotografija samo u štampanom izdanju Sveta Plus koji je na kioscima od četvrtka 13.03.2017.

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac

Leave A Reply