Ekskluzivno – Svet Plus: Dragana Mirković dala dozvolu da se snimi remiks pesme “Plači zemljo”

Pesma “Plači zemljo” Dragane Mirković predstavlja jedan od najvećih hitova ikad snimljenih na našim prostorima.

Ovaj mega hit potpisuju Vesna Petković i Zlaja Timotić, a Dragana je ovu pesmu snimila, sad već davne 1995. godine u izdanju “PGP-a”.

Pesma “Plači zemljo” je na neki način deo lične karte uspešne i bogate karijere Dragane Mirković, i samim tim je iznenađenje veće da je Dragana bila spremna da da svoj pristanak da se uradi remiks ove pesme.

Naime, remiks pesme “Plači zemljo” snimila je mlada pevačica Monika Ivkić, međutim, interesantno je to da je refren ostao originalan, dok su strofe iznova napisane. Tekst originalne pesme potpisala je svojevremeno Vesna Petković, a nove strofe je sada napisao Aleksandar Tomić, aranžman je radio Bojan Vasić, dok je na remiksu pesme radio i legendarni Zlaja Timotić, koji je radio i na originalu.

Dok svi koji su upućeni u ovaj projekat sa nestrpljenjem očekuju premijeru pesme koja je zakazana za petak 18. oktobar, portal Svet Plus pokušao je da sazna kako je došlo do ovog projekta.

“Na ideju da snimim pesmu “Plači zemljo” Dragane Mirković došla sam tako jer je to bila prva pesma koju sam otpevala u životu. Imala sam šest godina kada sam upravo ovu pesmu otpevala pred mamom i tetkom i dobila prvi aplauz. Znala sam teskt od reči do reči, iako sam vrskala, ili možda baš zbog toga – svi su bili oduševljeni kad sam je pevala (smeh) – rekla je za portal Svet Plus Monika Ivkić – i dodala “Presrećna sam da je Dragana pristala i dala svoje odobrenje da snimim remiks pesme “Plači zemljo” i na tome sam joj neizmerno zahvalna”.

Tekst: Ekipa SVET Plusa

Leave A Reply