1. Festival domaćeg filma u Beču: Adria Film Fest od 15.-17. novembra

Festival domaćeg filma “Adria Film Fest” po prvi put će biti održan u Beču, u periodu od 15. do 17. novembra 2019, u organizaciji filmske distributerske kuće Adria Film i udruženja Kultur Kombinat. Festival se održava pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Srbije u Beču Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

U okviru programa će biti prikazana filmska ostvarenja iz Srbije koja su obeležila proteklu godinu. Selekcija obuhvata šest dugometražnih igranih filmova koji su, osim komercijalnog uspeha, dobili i brojna priznanja na inostranim festivalima. Cilj festivala je da svojim sadržajem i umetničkim značajem doprinosi promociji srpske kulture i umetnosti, kao i unapređenju i promovisanju savremenog umetničkog stvaralaštva.

Festival otvara svečana premijera filma “Ekipa” Marka Sopića, koja će biti održana 15. novembra, u bioskopu „Cineplexx Donau Zentrum“ sa početkom u 20 časova. Nakon toga, zbog velikog interesovanja, publika će u terminu od 22:20h ponovo moći da pogleda film “Južni vetar” Miloša Avramovića, koji je prethodne godine oborio sve rekorde gledanosti u bioskopima Srbije i širom dijaspore.

Drugog i trećeg dana festivala projekcije će biti održavane u bioskopu „Urania“, i tokom ovih dana publika će imati priliku premijerno da pogleda tri domaća filma.

Drugo veče obeležiće premijera filma “Delirijum tremens” Gorana Markovića, koja će biti održana sa početkom u 20 časova. U popodnevnom terminu od 18 časova, publika će imati priliku da pogleda film “Taksi Bluz” Miroslava Stamatova.

Festival će zatvoriti projekcija filma “Kralj Petar I” Petra Ristovskog, koji je ovogodišnji predstavnik Srbije za prestižnu nagradu „Oskar“. Zatvaranju festivala će prisustvovati Lazar Ristovski, kao i drugi članovi autorske ekipe filma. Poslednjeg dana festivala, u terminu od 18 časova, biće prikazan film “Pijavice” Dragana Marinkovića.

Ulaznice za projekcije su u pretprodaji na blagajnama bioskopa, kao i onlajn na zvaničnim bioskopskim stranicama.

PROGRAM FESTIVALA:

  1. NOVEMBAR

20:00 Ekipa (r. Marko Sopić), Cineplexx Donau Zentrum

Gost festivala: Rade Ćosić i drugi članovi ekipe filma

22:20 Južni vetar (r. Miloš Avramović) , Cineplexx Donau Zentrum

  1. NOVEMBAR

18:00 Taksi Bluz (r. Miroslav Stamatov), Urania Kino

20:00 Delirjum tremens (r. Goran Marković), Urania Kino

Gost festivala: Tihomir Stanić

  1. NOVEMBAR

18:00 Pijavice (r. Dragan Marinković), Urania Kino

20:00 Kralj Petar I (r. Petar Ristovski), Urania Kino

Gost festivala: Lazar Ristovski

 

Leave A Reply