dragan1

U beogradskom hotelu Hyatt Regency 9. septembra okupiće se medijski i telekomunikacijski lideri iz celog regiona na konferenciji “Digital 2014” u organizaciji Color Press Grupe.

Jedan od učesnika panela koji nosi naziv “Vidimo se na selfiju”, je i Dragan Močević, preduzetnik i osnivač prve domaće PR agencije u BiH s kancelarijama u Banjaluci i Sarajevu.

O tome kako koristimo, i kako ćemo u budućnosti koristiti, “pametnu“ tehnologiju, društvene mreže i nove medije Dragan Močević između ostalog kaže:

“Pametna tehnologija prati ritam savremenog života, odnosno prilagođava se brzini života koji živimo. Sve te aplikacije, novi mediji i društvene mreže pomažu da u što kraćem vremenu primimo i podelimo što veću količinu informacija koje su nam važne za donošenje odluka što se odnose na naš posao i život, ali i informacija koje su nam beznačajne, ali ih ipak negde procesuiramo kroz mentalni sistem. Naravno da nas sva ta ogromna količina impulsa i inputa koje nam tako brzo i najčešće površno obezbeđuje pametna tehnologija ne čini mnogo pametnijim i tu vidim porast potražnje za kvalitetnim i ozbiljnim blogovima, te analizama i komentarima na portalima.

Takođe, bez obzira na uslove za površnost u digitalnom svetu, naše društvo neće (bar ne još dugo) pobacati pametne telefone i napraviti romantični povratak prirodi i “stvarnom“ svetu. Zato ćemo morati da napredujemo i na internetu, kao što napredujemo u opipljivom svetu. Polako ulazimo u fazu da uozbiljujemo stvari, a počinjemo da shvatamo i da “online“ svet nije nikakav poseban paralelni univerzum u kojem smo mi nekakvi ljudi, kompanije, organizacije ili političke partije koje mi s punom kontrolom posebno gradimo u virtuelnom okruženju. Mi smo na internetu isti oni ljudi i organizacije koji smo u stvarnom svetu i oni koji to ubrzo ne shvate, suočiće se s problemom nemogućnosti održavanja fiktivnog imidža i režirane poluistinite komunikacije, baš kao što se falsifikatori identiteta uvijek suočavaju s problemom u stvarnom životu. Naravno da je potrebno da svoj ili imidž organizacije koju zastupamo na internetu gradimo strateški i kontrolisano baš kao što to radimo u stvarnosti, ali ne smijemo da zaboravimo da je prvi preduslov dobre i uspešne komunikacije – istina.

A digitalna tehnologija će trajati. Nadam se da će to biti dovoljno dugo da u virtuelnom svetu postanemo stvarni i da nam pametna tehnologija pomogne da budemo bolji, pametniji i napredniji, a ne da stvaramo utisak da padamo niz evolucijske stepenice. “

Detaljan program, kao i kako je moguće obezbediti učešće na konferenciji možete pogledati OVDE. 

digital logo 2

Autor i foto: Life Content