vesna de vinca

Prolećni semestar Škole za novinare i urednike „Color Press Grupe“ počeće u subotu, 14 marta. I ovog puta polaznicima će svoje znanje preneti gost predavač Vesna de Vinča.

Ova škola je veoma značajna za proširenje vidika i zanatskih veština mladih novinara – rekla je ova novinarka koja je i prošlu generaciju učila ekskluzivnom novinarstvu i produkciji.

Ona je napomenula da su najznačajnije osobine jednog novinara znatiželja, obrazovanost i informisanost.

Nažalost, stanje ove profesije u Srbiji je veoma loše. Naziva se mistifikovanim, a ustvari je novinarstvo upregnuto do iscrpljenja. Nadajmo se boljim vremenima i novinarima herojske orijentacije – rekla je de Vinča.

Pored ove novinarke, časove grupama od 12 do 15 polaznika držaće i dugogodišnji urednici, redaktori i novinari „Color Press Grupe“ Lidija Ćulibrk, Jelena Bačić-Alimpić, Robert Čoban, Igor Conić, Mirjana Pantoš, Angelina Čakširan, Aida Bajazet, Ivan Vuković, Nadežda Jokić, Vesna Tamburić, Jordan Ginović, Dragan Kecman, ali i kolege iz drugih medija Vesna Dedić, Duška Jovanić, Marina Kosanović, Bora Otić, Aleksandar Filipović, Zoran Torbica, Snežana Dakić i mnogi drugi.

“Color Press Grupa” kao najveći izdavač magazina u regionu sa 64 izdanja i 11 internet portala i 10 konferencija u 6 republika bivše Jugoslavije, svake godine zapošljava određen broj novih novinara i urednika koji kasnije rade na nekom od projekata i izdanja unutar grupe.

Prednost pri zapošljavanju imaju kanidati koji prođu Školu za novinare i urednike CPG u kojoj polaznici kroz 55 časova u toku tri meseca prolaze sve najznačajnije segmente rada unutar sistema kompanije i prilagođavaju se za način rada showbizz i lifestyle magazinima čijim izdavanjem se CPG bavi.

Iz svake generacije od četiri do pet najuspešnijih polaznika dobije posao u CPG.

Časovi se održavaju subotom od 10,00 do 15,15 u prostorijama „Color Press Grupe“, Temerinska 102, Novi Sad. Upis traje do utorka, 3. marta. Više informacija o školi i načinu prijave možete pronaći na sajtu www.novinarskaskola.rs. Broj mesta je ograničen.

Autor: Alisa Varga
Foto: Hello!