meteori vdv (1)

U subotu, 4. oktobra počinje jesenji semestar Škole za novinare i urednike koju organizuje Color Press Grupa. Jedan od predavača Vesna de Vinča je u mini intervju ohrabrila sve zainteresovane da se prijave:

Tokom vaših predavanja ove jeseni na šta ćete staviti akcenat?
– Staviću akcenat na ekskluzivu, kao poseban domen novinarstva, temu za koju sam najkvalifikovanija, a to je i tema mog doktorata “Ekskluzivno televizijsko novinarstvo”. Tokom mojih predavanja najviše ću pažnje posvetiti intervju, kao novinarskoj formi.

Koja znanja su polaznicima najpotrebnija?
– Sva “zanatska “novinarska znanja! Od istraživackog postupka koji se uvek u predigri novinarstva mora obaviti. Talenat budućeg novinara tek onda, posle tog serioznog istraživanja teme ili ličnosti, treba da odradjuje svoju finalnu dimenziju i podršku tekstu ili emisiji.

Kome preporučujete školu?
– Svima koji žele da napreduju i saznaju osnove, ali i tajne novinarstva.

Šta očekujete od polaznika?
– Od polaznika očekujem da budu dobri slušaoci, a potom da zajedno uplovimo u njihove lične aspiracije i ograničenja što će ih omeđiti ali i razviti, kao buduće novinare.

Kakva su vaša dosadašnja iskustva u radu sa mladima?
– Moja iskustva sa mladima su odlična. Pogotovu sa onima koji su se već odredili i koji od ove vrste obrazovanja očekuju mnogo, jer shvataju da je novinarstvo pre svega misija, pa tek onda profesija. Dakle, novinarska etika je posebno važno polje, tačnije, to je osnova na kojoj treba dalje obučavati studente opredeljene za ovaj sjajan, ali nimalo lak posao.

Pored Vesne de Vinča, časove grupama od 12 do 15 polaznika držaće dugogodišnji urednici, redaktori i novinari Color Press Grupe, ali i iz drugih medija: Lidija Ćulibrk, Jelena Bačić-Alimpić, Robert Čoban, Igor Conić, Aida Bajazet, Ivan Vuković, Vesna Tamburić, Jordan Ginović, Aleksandar Filipović, Vesna Dedić, Duška Jovanić, Marina Kosanović, Bora Otić, Dragana Đermanović, Nadežda Jokić, Snežana Dakić i mnogi drugi.

“Color Press Grupa” kao najveći izdavač magazina u regionu sa 64 izdanja i 11 internet portala i 10 konferencija u 6 republika bivše Jugoslavije, svake godine zapošljava određen broj novih novinara i urednika koji kasnije rade na nekom od projekata i izdanja unutar grupe.

Prednost pri zapošljavanju imaju kanidati koji prođu Školu za novinare i urednike CPG u kojoj polaznici kroz 55 časova u toku tri meseca prolaze sve najznačajnije segmente rada unutar sistema kompanije i prilagođavaju se za način rada u showbizz i lifestyle magazinima čijim izdavanjem se CPG bavi.

Iz svake generacije 2-3 najuspešnija polaznika dobije posao u CPG.

Časovi se održavaju subotom od 10,00 do 15,15 u prostorijama Color Press Grupe, Temerinska 102, Novi Sad.
Upis traje do 30.09.2014.
Detalje upisa možete da pogledate OVDE

Autor: Life Content