igor conic mladja

U subotu, 4. oktobra počinje jesenji semestar Škole za novinare i urednike koju organizuje Color Press Grupa. Igor Conić, glavni i odgovorni urednik časopisa „ScreenFun“ i jedan od predavača, objašnjava zašto svi zainteresovani treba da se prijave i kakva šanse čekaju polaznike:

„U mnogobrojnim pismima za gejmerski magazin ScreenFun dobijamo i puno onih u kojima nas naši čitaoci pitaju kako je to raditi u časopisu o video-igrama ili kako se uopšte novine prave. Novinarska škola CPG je, u stvari, prava prilika za sve zainteresovane ne samo da vide kako se to radi, već i da kroz stručna predavanja to i nauče! Da je škola odlična šansa za posao u medijima govori i podatak da je nekadašnji polaznik škole Vladimir Dolapčev dobio posao u ScreenFunu, a kasnije je postao i urednik portala Bravo.rs. Želite i vi takvu priliku? Upišite se!“

Pored Igora Conića, časove grupama od 12 do 15 polaznika držaće dugogodišnji urednici, redaktori i novinari Color Press Grupe, ali i iz drugih medija: Lidija Ćulibrk, Jelena Bačić-Alimpić, Robert Čoban, Aida Bajazet, Nadežda Jokić, Ivan Vuković, Vesna Tamburić, Jordan Ginović, Aleksandar Filipović, Vesna Dedić, Duška Jovanić, Marina Kosanović, Bora Otić, Dragana Đermanović, Vesna de Vinča, Snežana Dakić i mnogi drugi.

“Color Press Grupa” kao najveći izdavač magazina u regionu sa 64 izdanja i 11 internet portala i 10 konferencija u 6 republika bivše Jugoslavije, svake godine zapošljava određen broj novih novinara i urednika koji kasnije rade na nekom od projekata i izdanja unutar grupe.

Prednost pri zapošljavanju imaju kanidati koji prođu Školu za novinare i urednike CPG u kojoj polaznici kroz 55 časova u toku tri meseca prolaze sve najznačajnije segmente rada unutar sistema kompanije i prilagođavaju se za način rada u showbizz i lifestyle magazinima čijim izdavanjem se CPG bavi.

Iz svake generacije 2-3 najuspešnija polaznika dobije posao u CPG.

Časovi se održavaju subotom od 10,00 do 15,15 u prostorijama Color Press Grupe, Temerinska 102, Novi Sad.
Upis traje do 30.09.2014.
Detalje upisa možete da pogledate OVDE.

Autor: Life Content