aida bajazet

U subotu, 4. oktobra počinje jesenji semestar Škole za novinare i urednike koju organizuje Color Press Grupa. Aida Bajazet, glavna i odgovorna urednica magazina „Mama & beba“ i jedan od predavača najavila je šta budući polaznici mogu da očekuju od predavanja:

„Novinarska škola naše izdavačke kuće odlična je polazna tačka za sticanje praktičnog znanja iz ove oblasti koje se, inače, drugačije ni ne može steći. Moj zadatak će biti da polaznicima prenesem tajne uredničkog posla kojim se bavim već punih petnaest godina. Na taj način, učenici će osim osnovnih ‘teorema’ novinarstva i veštine pisanja tekstova od nas, predavača, dobiti i detaljna uputstva za primenu tih znanja u praksi. Međutim, koliko će koji polaznik biti uspešan, ne zavisi samo od njegove predanosti i truda, već i od talen(a)ta koje poseduje, počevši od sposobnosti zapažanja, umeća pretakanja misli u reči, brzine donošenja zaključaka, snalažljivosti, pa do znanja stranih jezika, baratanja internetom i sl. Nadam se da će ovogodišnja generacija biti uspešna kao i prethodne, koje su u proteklih deset godina prošle kroz naše ‘skamije’“, kaže Aida.

Pored Aide Bajazet, časove grupama od 12 do 15 polaznika držaće dugogodišnji urednici, redaktori i novinari Color Press Grupe, ali i iz drugih medija: Lidija Ćulibrk, Jelena Bačić-Alimpić, Robert Čoban, Igor Conić, Nadežda Jokić, Ivan Vuković, Vesna Tamburić, Jordan Ginović, Aleksandar Filipović, Vesna Dedić, Duška Jovanić, Marina Kosanović, Bora Otić, Dragana Đermanović, Vesna de Vinča, Snežana Dakić i mnogi drugi.

“Color Press Grupa” kao najveći izdavač magazina u regionu sa 64 izdanja i 11 internet portala i 10 konferencija u 6 republika bivše Jugoslavije, svake godine zapošljava određen broj novih novinara i urednika koji kasnije rade na nekom od projekata i izdanja unutar grupe.

Prednost pri zapošljavanju imaju kanidati koji prođu Školu za novinare i urednike CPG u kojoj polaznici kroz 55 časova u toku tri meseca prolaze sve najznačajnije segmente rada unutar sistema kompanije i prilagođavaju se za način rada u showbizz i lifestyle magazinima čijim izdavanjem se CPG bavi.

Iz svake generacije 2-3 najuspešnija polaznika dobije posao u CPG.

Časovi se održavaju subotom od 10,00 do 15,15 u prostorijama Color Press Grupe, Temerinska 102, Novi Sad.
Upis traje do 30.09.2014.
Detalje upisa možete da pogledate OVDE

Autor: Life Content