U organizaciji kompanije Color Press Group i centra za edukaciju “Pro Educa” , 15. marta u hotelu “88 Rooms” u Beogradu održan je poslovni forum koji se bavio tematikom porodičnih firmi.

Posetioci su mogli da čuju kakvi su to izazovi, problemi, ali i načini kako da se prevaziđu isti tokom pet studija slučaja i tri panel diskusije na kojima su učestvovali stručnjaci iz ove branše kao i uspešni vlasnici porodičnog biznisa.

Konferenciju su otvorili Erik Kosuta, predsednik Konfinindustrije Srbija, udruženja italijanskih industrijalaca u Srbiji, zatim se posetiocima obratio Aleksandar Kemiveš, direktor odeljenja za strateško planiranje, razvoj i analize Privredne komore Srbije i na kraju Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe.

Prezenter case study “Uvođenje finansijskog partnera u porodične firme” i učesnik panela “Najveći izazovi za porodične firme” bio je dr Vladimir Pavlović, WM Equity partners, koji nam je u kratkom razgovoru rekao:

Zajedno sa Privrednom komorom Srbije mi smo partneri IFC na projektu unapređenja korporativnog upravljanja u Srbiji. Jedna grupa porodičnih firmi koje su brzorastuće najčešće se suočavaju sa problemom kako da osnaže svoj menadžment tim i kako da isprate taj svoj brzi razvoj.

Kompletan razgovor poslušajte u videu:

Goran Zlatković