U organizaciji kompanije Color Press Group i centra za edukaciju “Pro Educa” , 15. marta u hotelu “88 Rooms” u Beogradu održan je poslovni forum koji se bavio tematikom porodičnih firmi.

Posetioci su mogli da čuju kakvi su to izazovi, problemi, ali i načini kako da se prevaziđu isti tokom pet studija slučaja i tri panel diskusije na kojima su učestvovali stručnjaci iz ove branše kao i uspešni vlasnici porodičnog biznisa.

Konferenciju su otvorili Erik Kosuta, predsednik Konfinindustrije Srbija, udruženja italijanskih industrijalaca u Srbiji, zatim se posetiocima obratio Aleksandar Kemiveš, direktor odeljenja za strateško planiranje, razvoj i analize Privredne komore Srbije i na kraju Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe.

Prezenter Case Study – ENERGIA Gas and Power i učesnik panela “Najveći izazovi za porodične firme” bio je Velimir Gavrilović, direktor privrednog društva ENERGIA Gas and Power d.o.o. Beograd, koji nam je na konferenciji rekao:

Region je toliko povezan da ne možemo govoriti o konkurentnosti jednog tržišta u odnosu na drugo generalno. Može tržište da bude konkuretno u određenom vremenskom periodu tokom godine, u jednom mesecu, u dve nedelje itd. Zato što cena električne energije na svim tržištima Evrope, pa i ovim našim regionalnim, osciluje bukvalno od sata do sata potrošnje…“.

Kompletan razgovor poslušajte u videu: