U organizaciji kompanije Color Press Group i centra za edukaciju “Pro Educa” , 15. marta u hotelu “88 Rooms” u Beogradu održan je poslovni forum koji se bavio tematikom porodičnih firmi.

Posetioci su mogli da čuju kakvi su to izazovi, problemi, ali i načini kako da se prevaziđu isti tokom pet studija slučaja i tri panel diskusije na kojima su učestvovali stručnjaci iz ove branše kao i uspešni vlasnici porodičnog biznisa.

Konferenciju su otvorili Erik Kosuta, predsednik Konfinindustrije Srbija, udruženja italijanskih industrijalaca u Srbiji, zatim se posetiocima obratio Aleksandar Kemiveš, direktor odeljenja za strateško planiranje, razvoj i analize Privredne komore Srbije i na kraju Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe.

Na panelu “Žene u porodičnom biznisu” učestvovala je i Marija Radojčić, Friški Jazački sir, koja nam je tokom konferencije rekla:

Mi se trudimo da uloge budu jasno podeljene, ali naravno da ne možete u potpunosti da kontrolišete tu priču. Kada ispoštujemo tu podelu, rezultati su mnogo veći. Ali, naravno da se nekad desi da prekoračimo te momente podele…

Kompletan razgovor poslušajte u videu:

Goran Zlatković