U organizaciji kompanije Color Press Group i centra za edukaciju “Pro Educa” , 15. marta u hotelu “88 Rooms” u Beogradu održan je poslovni forum koji se bavio tematikom porodičnih firmi.

Posetioci su mogli da čuju kakvi su to izazovi, problemi, ali i načini kako da se prevaziđu isti tokom pet studija slučaja i tri panel diskusije na kojima su učestvovali stručnjaci iz ove branše kao i uspešni vlasnici porodičnog biznisa.

Konferenciju su otvorili Erik Kosuta, predsednik Konfinindustrije Srbija, udruženja italijanskih industrijalaca u Srbiji, zatim se posetiocima obratio Aleksandar Kemiveš, direktor odeljenja za strateško planiranje, razvoj i analize Privredne komore Srbije i na kraju Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe.

Erik Kosuta nam je tom prilikom rekao:

80% italijanskih firmi su porodične kompanije. Tako da Kofindustrija daje jako, jako veliku težinu tome. Srbija kao jedna mlada privreda, mora da pazi na taj proces, jer videli smo u Italiji da trećina firmi prelazi u drugu generaciju, a tek petina prelazi na treću generaciju.”

Kompletan razgovor poslušajte u videu:

Goran Zlatković