U organizaciji kompanije Color Press Group i centra za edukaciju “Pro Educa” , 15. marta u hotelu “88 Rooms” u Beogradu održan je poslovni forum koji se bavio tematikom porodičnih firmi.

Posetioci su mogli da čuju kakvi su to izazovi, problemi, ali i načini kako da se prevaziđu isti tokom pet studija slučaja i tri panel diskusije na kojima su učestvovali stručnjaci iz ove branše kao i uspešni vlasnici porodičnog biznisa.

Konferenciju su otvorili Erik Kosuta, predsednik Konfinindustrije Srbija, udruženja italijanskih industrijalaca u Srbiji, zatim se posetiocima obratio Aleksandar Kemiveš, direktor odeljenja za strateško planiranje, razvoj i analize Privredne komore Srbije i na kraju Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe.

Aleksandar Kemiveš nam je tokom konferencije rekao:

Možemo reći da poslednjih dve ili tri godine, naravno uz program Vlade Srbije koji su bili aktuelni u prethodnoj godini, godini preduzetništva, imamo veći broj otvaranja firmi. Uglavnom se otvaraju male firme, mikropreduzetnici i oni su uglavnom porodični i cela porodica je uključena u rad

Kompletan razgovor poslušajte u videu:

Goran Zlatković