filip ciric

Najveća regionalna konferencija o hrani i vinu “Moja Kravica Food Talk 2016” održaće se u petak 3. juna u sklopu turističkog kompleksa “Ribarsko Ostrvo“. “Moja Kravica Food Talk 2016” okuplja stručnjake, proizvođače, kompanije, medije i poznate ličnosti koji će pričati o aktuelnim temama iz sveta gastronomije i vina.

Konferenciju otvara Christine Moro, Ambasadorka Francuske, Goran Sečujski, sekretar za privredu Grada Novog Sada, a svim prisutnima obratiće se i Ženja Aćimović, glavna urednica kulinarskih izdanja Color Press Grupe. Ovogodišnja konferencija, pod sloganom “Food Revolution“, predstaviće nove tehnike i trendove u globalnoj kuhinji, novu publiku restorana u regionu kao i nova imena na regionalnoj vinskoj sceni.

Pored zanimljivih panela i studija slučaja posetioci “Moja Kravica Food Talk 2016” konferencije imaće priliku da degustiraju hranu i vino u Experience Zone-i gde će se predstaviti više od 20 izlagača iz regiona.

Na panelu “New Kids In The Block: Ko je nova publika restorana u regionu” učestvovaće i Filip Ćirić, Restoran Homa i Homa Bistrot.

Da li pratite svetske trendove u kuhinji koji svoju ekspanziju doživljavaju na društvenim mrežama?

– Aktivno pratim na internetu sva gastronomska i kuvarska dešavanja u celom svetu. Posebno pratim aktivnosti preko društvenih mreža.

Koliko su internet i nove tehnologije pomogle vama, ali i globalnoj kuhinji, kako bi se još više približili široj publici?

– Internet je čovečanstvu “novo doba” i doneo nam je mnogo slobodnog vremena, a i mnogo znanja. Danas o svemu svi možemo brzo da saznamo i spoznamo. Tako da je vrlo jasno konzumentima danas kako funkcioniše cela stvar.

Ko je nova publika restorana u regionu?

– Specifičnosti ugostiteljskih radnji privlači određene potrošače svojim sadržajem. U mom slučaju su najčešći gosti iz Skandinavije, a i regiona.

Kompletan program i satnicu konferencije, kao i informacije o prijavama za učešće možete pogledati na linku: www.color.rs/foodtalk2016/

MKFT_insta