IMG_6818

Ranom zorom u nedelju ekipa „Color press grupe“ uputila se ka velelepnom Nišu, s namerom da u akciju „MAXI domaćica meseca“ uvrsti i ovaj veliki grad.

Nakon nekoliko sati vožnje, ljubazni domaćini restorana „Kafanče banjče“ u Niškoj banji dočekali su nas uz rakijicu i meze, onako kako običaj i nalaže.

Okupani suncem, udobno smo se smestili kraj fontane i uz jednog kanarinca, a nestrpljive domaćice i čitateljke kulinarskih izdanja uveliko su cupkale nogama želeći da akcija što pre počne.

Zadatak domaćica bio je da spreme punjene slane kiflice, u čemu su mnoge uživale, ne toliko zbog pokazivanja svog umeća, koliko zbog saznanja da sve ono što su umesile odlazi školi „14. Oktobar“ u kojoj se nalaze dečica sa posebnim potrebama.

IMG_6800

Spremni da pomognu, izuzetno sretni što se najzad ova dugogodišnja akcija odvija i u njihovom gradu, žiri je kružio oko stola, naizgled delujući kao da obavljaju lagan zadatak, kasnije otkrivši da im nije bilo svejedno ocenjivati. A ocenjivali su i po izgledu i po ukusu.

Žiri su činili: Dragana Rodić Aranđelović, Predsednica udruženja za osobe sa invaliditetom, Mario Radojković, direktor i urednik radija „Banker“ i Lidija Stojanović, vlasnica restorana „Kafanče banjče“.

IMG_6803

I dok su domaćice degustirale mezetluk ovog prijatnog restorana čiji ambijent nas je očarao, odmarajući uz magazine „Color press grupe“ donete im na dar, žiri je konačno rešio da treća nagrada ode u ruke Verici Krstić, koja je na poklon dobila kuvar od izdavačke kuće „Prometej“.

IMG_6808

Drugu nagradu osvojila je Dragana Simić, koja će putovati na Kopaonik u vilu „Jana“, zahvaljujući prijteljima iz „Jolly tours-a“, a septembarska nišlijska „MAXI domaćica meseca“, kojoj je uručen „MAXI“ vaučer u iznosu od 10.000 dinara je Dušica Vučić, koja je u suzama primila ovu vrednu nagradu.

Uz kaficu i gostoprimljive domaćine kasno smo krenuli iz Niša, sretni što je još jedna akcija humanitarnog karaktera uspešno obavljena, pokazujući da nas i na jugu Srbije čekaju divni ljudi velikog srca, spremni da svoje malo daju bez ustezanja!

MVI_6792.MOV_000002039
„MAXI“ domaćica meseca Niša podelila je svoj pobednički recept sa čitaocima portala:

Sastojci:

– 400 gr brašna
– 2 jaja
– sir, so, ulje, margarin

Recept:

– U brašno staviti dva jaja, kašičicu soli i šoljicu ulja. Zamesiti, a potom testo odvojiti na dva dela po osam loptica.
– Razvući testo okruglo (kao pitice), a potom ga premazati istopljenim margarinom.
– Ostaviti 20 minuta da odstoji, a potom testo ponovo razvući na 16 delova.
– Napraviti nadev od sira pomešanog sa malo soli i ulja.
– Kiflice pre pečenja premazati margarinom i žumancetom, po želji može se dodati i kim.

MVI_6758.MOV_000002481

MVI_6759.MOV_000001930

MVI_6761.MOV_000002621

MVI_6785.MOV_000003757

 

Autor: Nikea Vučetić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content