MVI_5529.MOV_000003852

Ljubitelji dobrog zalogaja uveliko znaju da se početkom svakog meseca održava humanitarna akcija „MAXI domaćica“, pod okriljem novinsko-izdavačke kuće „Color press grupa“, a sve zainteresovane čitateljke kulinarskih izdanja pomenute kuće takođe znaju da svojim veštim umećem u kujni mogu doprineti osmesima onih zbog kojih ova akcija postoji.

Današnja tema vrsnih domaćica je kolač sa jagodama, sezonskim voćem koje su neke od njih ubrale u svojim baštama, neke kupile na pijaci, a sve su uspele da naprave šarenolikost i raskoš kao sa najlepših umetničkih slika. U restoranu „Fontana“, u kom se održava ovaj divan događaj, danas se mogla videti prava bajka: od sitnih kolača, torti, boja, ukrasa, pa sve do ukusa neverovatnih, korpica, preliva, šlaga, čokolade. Neke su se toliko potrudile te su napravile više vrsta ove ukusne poslastice.

MVI_5541.MOV_000008236

Žiri, koji se odrekao nedeljnog ručka u čast jagoda, činili su: Aleksandra Živanović, TV „Most“, Bojana Šević, organizator događaja Color press grupe, Zoran Milinkov, predstavnik „Prometej“ izdavačke kuće, i stalni član žirija- Ivor Sabadoš, spoljni saradnik časopisa „Pošalji recept“, kao i jedna od domaćica, nasumično izvučena iz korpe sa takmičarskim brojevima-Dragica Križan.

Ova mala ekipa dugo je obilazila oko stola ocenjivajući koji su kolač ili torta najlepši vizuelno, ali nisu odoleli da ne gricnu svaki kako bi ocenili kakvog su ukusa. Nakon sabiranja glasova, podeljene su nagrade.

Treću nagradu, vaučer u iznosu od 5.000 dinara dodelila je izdavačka kuća „Prometej“ učesnici Sanji Gostović.

_MG_5524

Drugu nagradu, putovanje na Kopaonik u vili „Jana“, za dve osobe, koju dodeljuje „Jolly tours“, dobila je Marina Stanojević, koja često odnosi pobede jer se često i takmiči.

_MG_5526

Prva nagrada,“MAXI“ vaučer u iznosu od 10.000 dinara, kao i titulu „MAXI Domaćice meseca“ maja ponela je dugogodišnja takmičarka Valentina Đorđević, čija je korpa obilovala sa nekoliko vrsta kolača i zaista izgledala impozantno!

_MG_5498

Recept pobednice možete pronaći u najnovijem izdanju najtiražnijeg mesečnika u Srbiji – „Pošalji recept“.

Učesnice su se obradovale kada je u restoran „Fontana“ kročila predstavnica „Zeptera“ Desanka, koja ih je sve pozdravila i poklonila četiri nagrade, od koje su tri nagrade vrhunska kozmetika ove poznate kuće. Uz obećanje da će se s nama družiti mnogo češće, nagrađene su brže-bolje dočekale da otvore svoje kvalitetne poklone i isprobaju ih na licu mesta!

IMG_5631

S obzirom na to da je čitav projekat osmišljen kao jedno veliko humano druženje, svi kolači sa jagodama odneti su u Veternik, u Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju, koji su se obradovali ne samo slatkišima nego i magazinima „Color press grupe“, kao i diskovima muzičke kuće „City records“.

Drage čitateljke, prijavite se, takmičite se, družite se, razmenjujte recepte i pre svega budite humane! Postanite deo akcije „MAXI domaćica meseca“ jer možda baš vas čekaju vredne nagrade!

_MG_5537

Nikea Vučetićmirko todorović