IMG_6588

Nakon kratke letnje pauze humanitarna akcija „MAXI domaćica meseca“ nanovo je okupila veliki broj, kako starih, tako i novijih učesnica, koje su u novosadskom restoranu „Fontana“, tradicionalno pokazale svoje veštine i umeća kulinarska. Ovog puta pravile su punjene slane kiflice.
Druženju su prisustvovali i članovi žirija: književnica i voditeljka Jelena Bačić – Alimpić, Pedja Kovačević ispred izdavačke kuće „Prometej“, Dobrila Strajnić Rajkov, pomoćnica urednice kulinarskih izdanja, a po prvi put od ove sezone u žiriju se našla i jedna od domaćica čiji je broj izvučen iz korpe.
Oni su imali zadatak da kiflice ocene vizuelno i po ukusu, što je predstavljalo veći problem jer se od impozantnosti i raskošnosti stola nije moglo lako odlučiti koju najpre izabrati i degustirati.
Duže, kraće, previše slane, šarene, sa manje ili više šunke, sira, u pletenim korpama ukrašene kiflice mamile su poglede ne samo članova žirija, nego i svih prisutnih.
U mirnoj atmosferi restorana „Fontana“, uz zakusku i kafu, došao je red da se podele i nagrade, pa je tako treću nagradu dodelio gospodin Pedja Kovačević, vaučer u iznosu od 5.000 dinara za kupovinu knjige po želji u izdavačkoj kući „Prometej“, i to jedinom domaćinu – Bobanu Krstinu.
Druga nagrada, putovanje na Kopaonik u vilu „Jana“, aranžman koji traje sedam dana a koji poklanja kompanija „Jolly tours“, otišao je u ruke srećnoj domaćici Andrei Mogin Gilih, kojoj ovo nije prva nagrada tokom trajanja ove akcije.
Prva nagrada- „MAXI“ vaučer u iznosu od 10.000 dinara pripala je Nađi Dojin, koja je time ponela titulu septembarske „MAXI domaćice meseca“! Ona je svoj pobednički recept ljubazno podelila sa čitaocima našeg portala.
Nakon što je pomoćnica urednice kulinarskih izdanja predstavila koje nas novine očekuju u narednom periodu, sve kiflice ekipa „Color Pressa“, kao i Jelena Bačić Alimpić u društvu svoje ćerke Dunje, odneli smo u Dečje selo u Sremsku Kamenicu, kao i izdanja „City records“ i magazine „Color Press Grupe“. Jedna od učesnica, domaćica Dragana Bozokin iz Sivca naročito je izmamila osmehe mališana donevši im, na sopstvenu inicijativu, garderobu, hemiju i džemove koje je sama napravila.
Do izbora „MAXI domaćice“ meseca oktobra uživajte u fotografijama i receptu septembarske pobednice!

RECEPT
Sastojci: pola litre jogurta, pola paklice kvasca, so, šećer, 250 gr margarina
Fil: šunka i kačkavalj
Priprema: Zamesiti testo. Razvući ga i rendati margarin preko pa ga preklopiti na kocku. Ostaviti da odstoji 10-15min.u frižideru i tako postupak ponoviti tri puta.
Razvući testo i formirati kiflice. Filovati po želji.
Prijatno!

Tekst: Nikea Vučetić, Life Content
Foto: Mladen Sekulić, Life Content