pol-dring2

Druga najveća regionalna konferencija o hrani “Food Talk 2014” u organizaciji kulinarskih magazina Color press grupe ugostila je 5. septembra vrhunske stručnjake iz ove oblasti, ali i sve sladokusce koji u dobroj hrani znaju da uživaju.

Konferenciji je prisustvovao i izvršni urednik “Jamie” magazina Pol Dring, koji je govorio o slavnom kuvaru Džejmi Oliveru i njegovom časopisu koji će se od oktobra izdavati i u Srbiji i Hrvatskoj. Pol je osnovnu ideju časopisa objasnio kao težnju da se u životu pronađe ravnoteža između teške i zdrave hrane, kao i da će se u njemu nalaziti raznovrsni recepti:
“Postoje komplikovani recepti koji će vam oduzeti nekoliko sati da ih pripremite, uz koje ćete se opuštati i u čijoj pripremi ćete uživati, ali isto tako tu su i oni kraći koji su pogodni u situacijama kada kući dođete umorni sa posla i kada je poslednje što želite da provedete nekoliko sati u kuhinji, pa ćete se opredeliti za jelo koje možete da spremite za 15 minuta”, rekao je on.
Takođe, on je ovom prilikom podsetio i na Džejmijev najveći projekat “Food Revolution” kojim je pokušao da skrene pažnju na problem masovne gojaznosti, a rezultat projekta je “Food Revolution Day” – koji se obeležava pripremanjem zdrave hrane.

Pročitajte još i ovo:

“Food Talk 2014” završen koncertom Zvonka Bogdana i zabavom uz tamburaše!
Food Talk 2014: Pol Dring predstavlja “Jamie’s World”
Pogledajte: Kako se Džejmi Oliver bori protiv GMO hrane!
Pogledajte: Džejmi Oliver nazdravlja srpskom rakijom
Konferencija Food talk 2014: Kićenje slovačke neveste oduševilo učesnike
Pročitajte: Šta na blogu Džejmi Olivera piše o srpskoj kuhinji

food-talk1-610x250

Autor i foto: Life Content