Jelena Karleuša razmišlja da, ukoliko se uvede obavezna vakcinacija dece starije od tri godine protiv kovida kao što je najavljeno, sa ćerkama ode kod supruga Duška Tošića u Kinu prenosi SVET!

“SVAKO IMA PRAVO DA BIRA DA LI ĆE DA VAKCINIŠE DETE!”

Pop pevačica je godinama čvrst zagovornik protiv obavezne MMR vakcinacije, zbog čega je čak bila i na meti ministra zdravlja. JK je čak završila na sudu 2018. godine zbog širenje panike po prijavi 270 roditelja, ali to je nije pokolebalo u stavu da svako treba da ima pravo na sopstveni izbor da li želi ili ne želi da vakciniše dete. Ona je pritom objasnila da je sa mlađom ćerkom prošla kroz strašne probleme posle MMR vakcine i javno je pozvala Ministarstvo zdravlja da iznese dokaze da je ta vakcina bezbedna. Evo, dve godine kasnije najavljuje se nova vakcina, ovog puta protiv korone, koja samo što nije napravljena.

„Duško smiruje strasti i moli JK da ne paniči unapred iako je i njemu briga za ćerke na prvom mestu. Sve su glasnije priče da će deca i stariji morati da se vakcinišu, ali on se iskreno nada da je taj predlog samo u razmatranju”, priča za SVET izvor blizak bračnom paru i otkriva:

„Jelena ni u kojoj varijanti ne bi batalila karijeru, ona uvek može da radi i snima, ma gde se nalazila, tehnologija je jako napredovala, može da nastupa po Evropi, Americi, nije to problem. Sve i da napravi pauzu, Duško ima toliko para da ne mora ništa da radi do kraja života. Ona ne mora da brine za sebe, ali razmišlja o svemu, ne bi volela da decu izlaže stresovima, naglim promenama i da ih odvaja od sredine u kojoj imaju prijatelje i familiju, a opet jako strepi za njihovo zdravlje”, priča izvor i dodaje:

Znajući nju, ona će ćerke štititi makar je u zatvor oterali! Jako je brižna i požrtvovana majka i ne boji se da ustane sama protiv svih, ako treba. S druge strane, ona nije nerazumna žena. Izuzetno je inteligentna, upućena i, ako se dokaže da je vakcina protiv korone bezbedna, možda i promeni stav. Na kraju, i ona želi da njena, kao i sva druga deca, budu živa i zdrava, ali generalno joj smeta nametanje i uslovljavanje”, kaže izvor za SVET.

Upravo na slobodi izbora ona je insistirala kada je pre dve godine tužena sudu.

„Ja sam neko ko je vakcinisao obe ćerke. Jedna je imala velike probleme posle vakcinacije MMR vakcinom i mene može da optuži za neko krivično delo samo roditelj koji nije imao nikakvih problema. Ja kao roditelj koji je imao velikih problema, apelujem na zdrav razum, da imate pravo na izbor kao u svim zapadnoevropskim zemljama. Vi imate pravo u ime svoje dece da tražite dokaz da vakcina nije štetna”, izjavila je tada Jelena.

NOLE UCENJEN VAKCINOM!

„Lično nisam za vakcinaciju i ne bih voleo da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon, šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promeniti u nekom trenutku, ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, avgustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumeo, odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtev za obaveznu vakcinu, koje još nema. Postoji određena cenzura medicinskih stručnjaka koji govore o rešenjima koja se ne uklapaju sa rešenjima koja spadaju pod zvaničnu medicinu. Voleo bih da postoji više debata, razlika u mišljenju. Mi nismo iz te struke, pa ne možemo o tome da pričamo. Ja bih voleo da se više priča o imunitetu. Nisam stručnjak, ali želim da imam opciju da izaberem šta je najbolje za moje telo. Nastaviću da istražujem na ovu temu jer je važna i uticaće na sve nas”, rekao je za SVET Ðoković, koji se jednom prilikom požalio prijatelju, odbojkašu Aleksandru Atanasijeviću, kako smatra da ta vakcina nije dobra za njegovo telo.

Odbijanje vakcinacije ozbiljno bi moglo da ugrozi, pa čak i stopira karijeru Novaka Đokovića, čemu bi se nesumnjivo mnogi obradovali.

NOVI SVET! Novaka hoće da UNIŠTE VAKCINOM! I Karleuša se PROTIVI! Marina Tucaković: “Lečenje je PRESKUPO! Kolege NE POMAŽU! Glumica se RAZVODI, Ava otkrila sve DETALJE SE*SA s njenim MUŽEM!”

IVAN GAJIĆ/SVETRAJKO RISTIC/SVET