Dve rečenice pomogle su mi da se više nikada ne ugojim. Srećno i vama!

Piše: Mina Stamenković, novinarka portala "Lepota i zdravlje"

Piše: Mina Stamenković, novinarka portala “Lepota i zdravlje”

Ne držim dijete. Ne gojim se. Nemam većinu problema o kojima moje drugarice svakodnevno govore. Ali, bilo mi je potrebno mnogo vrmena da dostignem to stanje.

Koliko puta ste od svojih prijateljica, sestre i bliskih žena čule da “ništa ne jedu, a konstantno se goje”? Budite iskreni, ova rečenica se i vama “umuvala” u podsvest, pa vam se često omakne kada se zapostavite.

Ok, priznajem, i sama sam bila njen rob, sve dok nisam otkrila savršenu metodu koja me je spasila dodatnih kilogrma. Kao i svaka žena, reći ću vam da sam sklona gojenju, a naročito u predelu stomaka, ruku i oko vrata. Noge i zadnjicu teško mogu da ugojim, ali sve to nadomešćuju šlaufi oko stomaka.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Dakle, nije mi bilo svejedno kada se u kupaćem pojavim na bazenu, na moru… Naravno, nisam bila beznadežni slučaj, ali ipak samo saznanje da imam viška u mojoj glavi stvaralo je dodatni pritisak. Skrivala sam se na sve načine. Uvek sam nosila šire majice u tom delu, a skroz uske haljine nisu dolazile u obzir.

A, onda sam u jednoj knjizi pročitala sledeće: Svoje kilograme savršeno kontrolišem. Obraćam im se, razgovaram sa njima, a moja “mantra” glasi ovako – Mnogo jedem, a savršeno izgledam. Ili – Mnogo jedem, ali se ne gojim.

Pročitajte i… Kako sam posle samo jednog “pogleda u objektiv” postala prava JA

Ostatak teksta pročitajte ovde: Dve rečenice pomogle su mi da se više nikada ne ugojim. Srećno i vama!