3 najkorisnije dodatne funkcije slušnih aparata prema mišljenju korisnika

Blizu ste konačne odluke o izboru slušnih aparata za Vaše Sajberuvce – detalji će doneti prevagu.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Dodatne funkcije slušnih aparata često budu upravo ti odlučujući detalji. Zato je dobro znati koje odabrati u moru najnovijih mogućnosti. A mogu i značajno da utiču na cenu. U ovom tekstu saznaćete koje su to tri najkorisnije funkcije slušnih aparata prema mišljenju 1100 korisnika* 44 različita modela aparata.

#1 Telekoil (eng. Telecoil)

Telekoil je žičica koja omogućava slušnom aparatu da preuzme signale koji stižu od telefona (fiksnog, ne mobilnog) ili nekog drugog namjenskog uređaja (npr. indukcione petlje). Rezultati ankete kažu da je koristan, kao i da nema bitne razlike među telekoilima.

Telekoil može biti od pomoći u svim prostorijama opremljenim indukcionom petljom (link), koja u stvari predstavlja specijalni kabl koji uokviruje sobu i emituje magnetski signal razumljiv za slušni aparat. Telekoil pomaže da se smanji buka i eho, i može pomoći osobama umerenog i ozbiljnog gubitka sluha da razumeju šta čuju.

Telekoil može biti ručni ili automatski, ali da bi se mogao upariti sa spoljašnjom petljom, mora biti ručni. Takođe, treba proveriti ima li aparat manualnu mogućnost prebacivanja programa sa akustičnog / zvučnog signala sa telefona na magnetni signal indukcione petlje u prostoriji.

Pročitajte i… Putujte avionom sa kohlearnim implantom, bez stresa

Ostatak teksta pročitajte ovde: 3 najkorisnije dodatne funkcije slušnih aparata prema mišljenju korisnika