Vest da je pevačicu Natašu Bekvalac u noći između petka i subote pretukao suprug Luka Lazukić potresla je čitavu Srbiju, a tim povodom oglasilo se i Udruženje žrtava nasilja Hajr.

Ovo udruženje istaklo je da najoštrije osuđuje fizičko nasilje nad pevačicom, kao i da podržava njenu odluku da krivično goni Lazukića.

Udruženje žrtava nasilja Hajr najoštrije osuđuje nasilnički napad na pevačicu Natašu Bekvalac i podržava njenu odluku da nasilnika krivično goni. Na svim našim tribinama i nastupima u javnosti upozoravali smo da nasilje u našem društvu i porodicama svakodnevno raste i da se mora učiniti sve kako bi se ovaj negativni trend zaustavio. Nasilje se može dogoditi svakome, bez obzira na pol, socijalni status, obrazovanje ili popularnost.

Udruženje žrtava nasilja Hajr još jednom podseća da statistika pretučenih i ubijenih žena od početka ove godine ukazuje da postojeća zakonska rešenja nisu dovoljna u borbi protiv nasilja, već je potrebno sistematski menjati svest celog društva o strahovitim posledicama nasilja – stoji u ovom saopštenju.

SvetSvet