Velikan srpskog glumišta Nebojša Glogovac sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Glogovac je sahranjen u tišini, bez muzike i govora.

Na Novom groblju je tokom sahrane bila ogromna gužva. Prisustvovalo je na hiljade ljudi, među kojima je bilo i mnogo mladih.

Mnogo je bilo i ostavljenih venaca od glumčevih kolega sa FDU, školskih drugova, članova porodice, prijatelja…

Na groblje su među prvima stigli Nikola Đuričko sa suprugom, Dule Savić, Radoš Bajić, Dubravko Jovanović, Emir Kusturica sa suprugom Majom, Aleksandar Srećković Kubura, Goran Jevtić, Milorad Milinković, Zoran Cvijanović, Dejan Lutkić, Miloš Vlalukin, Voja Brajović, Dragan Mićanović, Jagoš Marković…

Kako je rečeno na sahrani, patrijarh Irinej bio je sprečen da drzi opelo iako je tako bilo planirano, i iako ga je mnogo cenio.

Nakon završenog opela formirala se kolona koja je krenula ka Aleji zaslužnih građana, gde je Glogovac sahranjen. U tišini uz suze i jecaje ljudi su se oprostili od voljenog glumca, prijatelja, čoveka…

Komemoracija Nebojši Glogovcu održana je ranije danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde su se od glumca dirljivim govorima oprostili prijatelji i kolege.

Veliki srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je u petak 9. februara u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, posle kratke i teške bolesti, u četrdeset devetoj godini.

“Odlazak Nebojše Glogovca tragičan je i nenadoknadiv gubitak ne samo za srpsko pozorište, film i televiziju, nego i za kulturni i javni život čitavog našeg podneblja”, saopštila je njegova matična kuća, Jugoslovensko dramsko pozorište.

SvetSvet