Pevačica Edita Aradinović, koja je nedavno samoinicijativno napustila bend “Ministarke”, naći će se na sudu sa osnivačima ovog popularnog ženskog sastava Filipom Miletićem i Milošem Roganovićem jer im nije isplatila 100.000 evra. Kako “Srpski telegraf” saznaje, pošto je pre nekoliko dana odlučila da izađe iz benda uprkos tome što je imala ugovor u trajanju od deset godina po kojem mora da se pojavljuje na zakazanim nastupima i po kome ne može jednostrano da raskine saradnju, saradnici su rešili da je tuže.

“Filip je sa Editom napravio ugovor kada su počinjali sa radom. Po njemu su se on i Miloš obavezali da ulažu sredstva u bend Ministarke, a da će ona kao njen član kroz nastupe otplaćivati uložen novac. U pitanju je bilo 100.000 evra, koliko je uloženo u spotove i prvi album. Taj ugovor je na deset godina sklopljen u oktobru 2013. godine i još nije istekao”, govori dobro obavešten izvor i nastavlja:

“Miletić je njoj obezbedio mega-hitove i duete sa najvećim zvezdama Severinom, Acom Pejovićem i Sašom Matićem. Finansirao je spotove, album, scenske nastupe, kao i učešće u šou-programu “Tvoje lice zvuči poznato”. Ona je kroz nastupe kojih je stvarno bilo mnogo otplaćivala uloženi novac, ali ugovor nije do kraja ispoštovala, što je Filipa jako naljutilo i odlučio je da upotrebi klauzulu iz ugovora koju je Edita prekršila.”

Raskol između Aradinovićeve i Miletića dogodio se kada se Edita oglušila o obaveze i otkazala zakazanu tezgu pravdajući se da je bolesna.

“Pevačica je u poslednje vreme sve češće uzimala bolovanje i izbegavala nastupe jer je bila svesna da ugovor ističe u oktobru. Međutim, kada je Filip uvideo da se ona bahato ponaša, te da neće ispoštovati dogovor do kraja, angažovao je advokata”, tvrde upućeni.

Danas se za “Blic oglasila” i Edita koja je potvrdila da sudski proces traje:

“Ne dajem nikakve izjave i intervjue medijima, napustila sam “Ministarke”, trenutno nisam u situaciji da se medijski eksponiram, tako će ostati dok traje sudski proces”, poručila je ona.

SvetSvet