Nenad Pagonis je u šouu ‘Tvoje lice zvuči poznato imao zadatak da imitira Končitu Vurst i njen pobednički nastup na Evroviziji sa pesmom ‘Rise like a phoenix’.

On se pojavio u zlatnoj haljini poput austrijske umetnice, ali ju je na kraju pesme strgao sa sebe da bi ostao u majici sa likom Nikole Tesle.

Bokser je ovo objasnio rečima:

Ja sam imao i moralnu dilemu da li da ovo uradim, jer sam ceo život se trudio da budem pozitivan primer za našu omladinu i našu decu. Ovo je šou humanitarnog karaktera, i zato sam to uradio, zato što sam profesionalac. Ali, ovo treba da budu uzori (pokazujući na lik Nikole Tesle na majici).

Pagonis je dodao i da ima sreće što su mu deca mala pa neće morati da im objašnjava u koga se to maskirao večeras.

Homofobičnim izjavama Nenada Pagonisa pridružila se i Aleksandra Radović, članica žirija:

Potpuno razumem da ti nije bilo prijatno i to se videlo. Mi moramo da razumemo tu neku potrebu za senzacijom koju donosi 21. vek, za autentičnošću ili pošto poto različitošću u odnosu na druge. Meni lično nije bliska ta estetika. Ti si ovo uradio onako sportski i sa moje ljudske tačke mogu da te razumem, i podržim. Ali na kraju krajeva tu smo gde jesmo, bližimo se kraju. Svi ste sve bolji i bolji, radimo za jednu divnu stvar, za decu, i hvala ti što učestvuješ,’ rekla je Aleksandra Radović.

Društvene mreže su se bukvalno zapalile zbog ispada Nenada Pagonisa.

Pročitajte samo par od nekoliko stotina komentara na ovu temu:

Na Tviteru se oglasila i pop zvezda Marija Šerifović, inače jedna od retkih deklarisanih LGBT pripadnika javne scene:

 

SVETSVET