Nakon svirepog ubistva manekenke Vladislave Čerevenko, koje je juče potreslo celu Srbiju, a koje je na Fejsbuku priznao njen dečko Darijan Dača Musić, postavlja se pitanje šta je to što lepe i zgodne devojke traže sa muškarcima za koje se već na prvi pogled vidi da su nasilni? Novac, moć ili lagodan život koji na kraju uvek ima svoju cenu?   
Događaj sličan ovom pre 17 godina odigrao se takođe u glavnom gradu Vojvodine. Naime, 7. septembra 1995. godine Novosađanka Jelena Molnar (1976), tadašnja mis Vojvodine, ubijena je u sobi broj 113 hotela “Park”.
Za ovo krivično delo optužen je njen momak Predrag Maričić (1973) sa Cetinja, ali ga je Okružni sud u Novom Sadu oslobodio optužbe što je potvrdio i Vrhovni sud Srbije. Pretpostavlja se da su Maričića, koji je bio telohranitelj jednog novosadskog biznismena, veze spasile optužnice i ceo slučaj je zataškan, a ubistvo devetnaestogodišnje lepotice i danas je misterija.
Naime, Stav tadašnjeg Okružnog suda u Novom Sadu, koji je potom potvrdio i Vrhovni sud, bio je da svi izneti dokazi predstavljaju samo osnov za sumnju, ali ne i siguran i pouzdan dokaz da je okrivljeni i izvršilac ubistva.
Tada je dokazano da su Predrag i Jelena bili u ljubavnoj vezi, da su te večeri bili sami i zaključani u sobi novosadskog hotela, kao i da je Jelena preminula od metka iz pronađenog pištolja.
Međutim, VSS je ukazao i na to da postoji mogućnost da je oštećena svojom nesmotrenošću pri rukovanju oružjem ispalila smrtonosni hitac sebi u glavu. Kada je policija došla na lice mesta, telo ubijene devojke, ćebad i jastuci u sobi su ispomerani, a otisci prstiju s pištolja obrisani. Ne postoji nijedna zvanično potvrđena verzija onoga što se kobne noći dogodilo u sobi 113.
Prema navodima optužnice, pretpostavlja se da je on iz pištolja marke “Crvena zastava” M-57, koji je neovlašćeno nabavio mesec dana ranije u Budvi, ispalio jedan hitac u glavu devojke, a ona je na mestu preminula.
Postavlja se pitanje do kada će mlade i lepe devojke svoj život kraj ovakvih “snagatora” plaćati glavom?

Autor: Svet.rs
Izvor i foto: Nskriminal.net