ceca2
Grupa Novosađana, kao i pojedine političke stranke i organizacije, zatražili su da se otkaže koncert Svetlane Ražnatović na Trgu slobode 13. januara.

U njemu se navodi i link putem kojeg se može potpisati “Peticija PROTIV koncerta Cece na Trgu slobode u Novom Sadu”:

I Centar “Živeti uspravno” iz Novog Sada kritikovao je danas najavljen koncert Svetlane Ražnatović. U saopštenju Centra, koji je potpisala predsednica Milica Ružičić Novković, postavlja se
pitanje čijim se sponzorskim sredstvima i kojim iznosom može platiti koncert takvog tipa u gradu koji pretenduje da bude kulturna prestonica Evrope.
Ružičić Novković je istakla da Grad u oktobru 2013. godine nije mogao da obezbedi milion dinara za personalnu asistenciju, zbog čega je došlo do prekida kontinuiteta te usluge i blokade računa udruženja.

Zbog toga trenutno jedna osoba nije sigurna da li će neko moći uveče da joj asistira ili će leći gladna, drugoj je neophodna celodnevna asistencija i poslednja tri meseca je bezmalo u kućnom zatvoru i glava joj verovatno podseća na tablu za bockalice zbog mikroplanova koje mora da pravi i menja da bi pokrila dan, a ja se ne sećam kad sam poslednji put izuvena legla u krevet”, upozorila je predsednica Centra živeti uspravno.

Ona je najavila i da će, ukoliko se koncert ne otkaže, podneti tužbu protiv Grada i predstavku sudu za ljudska prava u Strazburu. Ružičić Novković je objasnila da su se u poslednjih 14 meseci o njoj i Centru iznosile netačne informacije i insinuacije u vezi sa političkim opredeljenjem, što je, kako je istakla, za posledicu imalo izostanak usluge i dovođenje zaposlenih u situaciju da budu bez plate i zdravstvenog osiguranja.
Centar će se potruditi da ova informacija dođe do Komiteta Ujedinjenih nacija za praćenje sprovođenja Međunarodne konvencije o pravima osoba sa invaliditetom, a u sklopu predstojećeg izveštavanja o sprovođenju Konvencije”, navela je predsednica Centra Živeti uspravno.

Izvor: Autonomija, 021
Foto: Life Content