Vesna Zmijanac (55) vratila se u Srbiju iz Australije pre vremena. Kako se priča, nekoliko zakazanih koncerata je otkazala. A njen dragi Željko Rstović vratio se nekoliko dana pre nje. Od turneje po Australiji, Vesna je očekivala mnogo – privatno i profesionalno, naravno i lepu zaradu, ali nije bilo tako.
“Nije bilo tako zahvaljujući neprofesionalnosti i nedomaćinskom odnosu organizatora turneje Danila Vranješevića Denija i njegove firme. Ispalo je drugačije zahvaljujući beskrajnoj ljudskoj pohlepi koja nema granice, ruši ljudskost, profesionalizam, sve što stigne. Da se ne lažemo, svi mi radimo za novac, ali to nije razlog da se međusobno varamo i lažemo”, kaže Vesna.
Priča se da vas je publika sjajno prihvatila. Šta je razlog vašeg nezadovoljstva?
“Publika je bila fantastična, nemam reči kojima bih opisala ljubav i oduševljenje tih ljudi koji su došli na moje nastupe. Svuda su sale bile pune, bilo je veselo i sve je odrađeno maestralno. Moj nastup u novogodišnjoj noći je bio božanstven. Nije da se hvalim, ali publika je tako rekla i fenomenalno reagovala. Samo, organizacija je bila katastrofalna.”
Šta to znači?
“Reklamirano je pet nastupa i ja sam mislila da će tako biti. Ali, organizator je usput dodavao još koncerata, pa ni sama nisam imala pojma gde ću pevati, toliko je bio dezorganizovan. Imala sam više radnih dana nego što je bilo dogovoreno. Za 13 dana, koliko sam bila u Australiji, publika dobro zna koliko sam nastupa imala. Sve je narod lepo video – i kako ja radim, i kakav je organizator.”
Priča se da niste dobili novogodišnji honorar?
“Da ne ispadne da kukam i pravim dramu, ali nisam dobila ono što je dogovoreno. Razumem da neko beži od isplate kada nema publike, ni para. Ali, kad ima i publike i para, osnovni je red da se dogovor ispoštuje. Čak i da nema publike i para, čovek uvek sa mnom može da se dogovori. U svakom slučaju, nije mi padalo na pamet da čoveka jurim po Australiji da mi plati ono što sam pošteno odradila.”


Zašto su neka vaša gostovanja u Australiji otkazana?
“Rekoh vam, do samog polaska nisam znala gde treba da radim. Neka gostovanja su naknadno ubačena. U makedonskom klubu sam gostovala dva puta, a onda sam čula da treba da pevam i treći put. Jednostavno, turneju sam prekinula zbog loše organizacije.
Pre povratka u Srbiju, čula sam se sa ljudima iz klubova u kojima je trebalo da pevam i objasnila im da su neke stvari urađene bez mog znanja. Nastaviću turneju čim budem mogla, ali samo u sopstvenoj organizaciji. Nikad više sa tim Denijem!”
Zar posle toliko godina na estradi nemate način da se zaštite od prevara?
“Nema tu recepta i ne može se čovek zaštititi ako neko hoće da ga prevari. Ne mogu se sve pare uzeti unapred jer i organizator treba da uzme pare od prodatih ulaznica. Uvek mislim da je dogovor među ljudima najvažniji i da će se ispoštovati. Ali, za Vranješevića to nije važilo.”
Priča se da je pravi razlog vašeg prevremenog povratka u Srbiju zapravo nesuglasice sa Željkom?
“Željko je iz Australije otišao dva dana pred kraj godine. Nema u tome ničeg čudnog jer je takav bio naš dogovor od početka. Njega su u Srbiji čekale obaveze i deca. Nije bilo nikakvih svađa. Ali, ni njemu se od samog početka nije svidela loša organizacija. Neka pravila ove igre moraju da se poštuju, a organizator moje turneje po Australiji to nije učinio.”

Izvor: Vestionline